Колко струва на Реал Мадрид всяка една минута на Еден Азар на терена? Сумата е чудовищна


Колко струва на Реал Мадрид всяка една минута на Еден Азар на терена? Сумата е чудовищна
Снимка: Getty Images/Gulliver

4512 0

Суперзвездата на белгийския футбол Еден Азар се завърна към лек тренировъчен процес след операцията на глезена, която претърпя през месец март. Възможно е той да се появи в игра и да покаже част от уменията си в края на сезона в Ла Лига, когато мачовете за "кралете" ще са без значение. 

Операцията по привличането на Еден Азар през лятото на 2019 година беше около 125 милиона евро (трансферна сума + комисион за агента), като това е най-скъпият трансфер на клуба в историята. След трансфера си от Челси на "Бернабеу" той има изиграни едва 65 мача за 3 почти пълни сезона, а минутите му са още по-тревожни - едва 3318, което прави по-малко от общо 37 пълни двубоя с фланелката на Реал Мадрид

От Sportlive взехме решение да си направим труда да сметнем колко точно струва Азар на "кралете". 

Колко струва Еден Азар на Реал Мадрид след 3 сезона в клуба? 

Според информация на "Evening Standard" през 2019 година Азар се е договорил за заплата в размер на 470 хиляди евро на седмица в Реал Мадрид. Това означава, че от деня, в който подписа (07.06.2019), са изминали 151 седмици и за това време той е получил 70 милиона и 900 хиляди евро под формата на възнаграждения. 

Така, към днешна дата, Реал е платил общо 195 милиона и 900 хиляди евро за услугите на Еден Азар (трансферна сума + заплата). Ето и как изглеждат цифрите за това колко получава Азар спрямо игровото време, което има на терена: 

  • Сума, платена до момента за всяка поява на терена:

Тъй като Азар има 65 записани мача с фланелката на Реал (официални), то това лесно се смята  - малко над 3 милиона евро на мач (3.007). 

  • Сума, платена за всеки гол: 

Ако мерим парите, които са платени за всеки гол на Азар, ситуацията става трагикомична - за 6 гола Реал Мадрид е платил 32.5 милиона евро! 

  • Сума, платена за всяка минута на терена:

За всяка минута, която Азар е изкарал на терена (минутите му са 3318 според изданието "трансфермаркт"), Реал Мадрид е платил малко над 59 хиляди евро (59 041 евро) (трансферна сума + заплата).

  • Сума, платена за всяка секунда на Азар на терена:

Така стигаме до кулминацията на тези изчисления - за всяка секунда, прекарана от Еден Азар на терена, Реал Мадрид е платил невероятната сума от... 984.02 евро.

Самият Азар прибира по 21 368 евро за всяка минута на терена, което от своя страна означава, че си заработва малко над 356 евро от заплата за всяка секунда на терена. 

Накратко, ако Азар продължава да изкарва по 356 евро на секунда (сумата дори ще се увеличи през следващата седмица, защото към актива му ще влязат нови 470 хиляди евро седмична заплата), след 8 584 дни би задминал Илън Мъск като най-богат човек на земята. 

Това са 23 години... колко ли изкарва Мъкс на секунда?!?

Като стана въпрос за Мъск, стана ясно, че фенове на отчаян английски гранд молят Илон да купи клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички