Три греди + жонглиране без топката да докосне земята: Фейк ли е митичната реклама с Роналдиньо? (ВИДЕО)


Три греди + жонглиране без топката да докосне земята: Фейк ли е митичната реклама с Роналдиньо? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

15261 0

Роналдиньо остава любимецът на поколения. Всеизвестни са постиженията и представянията му на футболния терен. Той обаче може да се похвали и с друго, по-нетипично такова. Бразилецът бе звезда в първото видео от "Ютуб", стигнало един милион гледания.

Става въпрос за митичната реклама на "Найк" през 2005 година, която стана истинска сензация, а главно действащо лице бе именно Роналдиньо. Там той прави популярното предизвикателство с напречната греда, но доста по-усъвършенствано.

Вместо просто да опита да удари напречната греда веднъж от дистанция, Роналдиньо жонглира умело с топката, а същевременно я изпраща от въздуха в гредата, тя отскача, след което се връща в краката му. Това се случва цели три пъти, като през цялото време топката така и не се докосва до земята.

Още тогава се породиха много дискусии и мнозина се усъмниха в достоверността на видеото. Дали това изобщо е възможно, дали не са направени няколко опита, или просто да са изрязани нужните моменти. А ето и точките, които създават дискусии, както и кое е финалното мнение, около което се обединиха специалистите (самото видео можете да видите по-долу в материала).

Първо, ако се загледате в кадрите между 1:40 и 1:58, ще забележите, че изведнъж камерата отдалечава фокуса. Може да се приеме, че просто се дава по-общ план, но това е удобен момент за редакция на видеото.

Друг аргумент е, че между 1:32 и 1:34 топката сякаш изчезва. Дали е заради това, че Роналдиньо обръща гърба си към камерата? Вероятно, но това също е удобен момент, в който траекторията на топката да се промени.

В крайна сметка Bleacher Report потвърди, че видеото е фейк. Любопитен факт е, че freekickerz искали да проверят и решили да тестват Роналдиньо. Опитът стигнал дотам, че след вторият изстрел в гредата, топката не се върнала обратно в краката му. И все пак - насладете се на една от най-популярните спортни реклами във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички