15 години по-късно: Най-великият пас на Роналдиньо все още е необясним (ВИДЕО)


15 години по-късно: Най-великият пас на Роналдиньо все още е необясним (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

120393 0

Легендарният Роналдиньо остава вероятно най-големият магьосник в цялата история на футбола. Негови маркови голове и асистенции завинаги ще са в сърцата и умовете на поколения. Дори "неуспешните" опити за такива обаче могат да са доста ефектни и запомнящи се.

Такъв е случаят с една провалена асистенция за бразилеца, която, ако се бе осъществила, можеше да се утвърди като най-великата в историята. Е, в случая остава "просто" като едно от най-великите подавания. Това се случва през 2006 година, когато Барселона играе срещу Селта.

Тогава Роналдиньо осъществява просто немислимо подаване в наказателното поле към своя съотборник Хенрик Ларсон. Подаването изглежда толкова лежерно и без усилия направено, но едновременно с това и просто гениално.

За съжаление на неутралния привърженик на футбола, Ларсон не успя да засече топката в мрежата и да озакони асистенцията за Роналдиньо, а с основна заслуга за това е отличната намеса на вратаря, който избива с крак.

И все пак, изпълнението определено си заслужава да се види. Припомнете си го във видеото по-долу в материала. А наскоро се навърши годишнина от приказния гол на Роналдиньо срещу Челси в Шампионска лига (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички