"Роналдиньо имаше само 1 запазен финт": Движението, с което стана "царят на техниката" (ВИДЕО)


"Роналдиньо имаше само 1 запазен финт": Движението, с което стана "царят на техниката" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2367 0

Роналдиньо официално приключи с професионалния футбол през 2015 година. За последно игра в бразилската Серия А, като носеше фланелката на Флуминезе. След седем срещи за клуба през онази година той прекрати и мечтаната си кариера.

Точно 17 години - толкова продължи тя на голямата сцена, след като през 1998 година дебютира в Копа Либертадорес с Гремио. В този период Роналдиньо записва 542 официални мача, в които вкарва 197 гола и дава 163 асистенции. Но и най-важното - превръща се в идол за милиони.

С неповторимата си усмивка и доброто настроение в комбинация с феърплея и разбира се, изумителните му технически умения - той стана любимец за няколко поколения. Най-силни бяха моментите за Роналдиньо в испанския колос Барселона.

Професионалната кариера на Роналдиньо

Но как точно изглежда професионалния му път? След старта в Гремио, където записва едва 10 мача (1 гол и 1 асистенция), играе за ПСЖ. Във Франция се подвизава за два сезона, в които записва 77 мача (25 гола и 17 асистенции).

Следва силния му период в Барселона. За каталунците играе пет сезона, в които участва в 207 срещи (94 попадения и 70 асистенции). Въпреки че в Милан е за три сезона, няма толкова много срещи за тима - 95 (26 гола и 29 асистенции).

До края на кариерата му пък играе още за Фламенго (44 мача - 19 гола и 13 асистенции), Атлетико Минейро (73 мача - 24 попадения и 26 асистенции), Керетаро (29 мача - 8 гола и 7 асистенции) и Флуминезе (7 мача - без гола или асистенция).

През всички тези години Роналдиньо се утвърди като един от най-техничните футболисти в историята. Едно конкретно движение обаче му стана запазена марка, която усъвършенства най-добре от всички. Става въпрос за така нареченото еластико, което можете да видите в перфектно изпълнение от бразилеца чрез кадрите по-долу в материала.

Дали скоро ще видим нещо подобно? Неотдавна синът на Роналдиньо впечатли в дебюта си за Барселона (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички