"Предвождани от невероятния Симолията и с капитан Димитър Пенев - армейските подвизи нямат край"


"Предвождани от невероятния Симолията и с капитан Димитър Пенев - армейските подвизи нямат край"
Снимка: ЦСКА, Фейсбук

1017 0

ЦСКА припомни на феновете си последния двубой срещу Аякс, който клубът играе. Той датира от днешната дата през 1973-а година, а възпитаниците на Манол Манолов - Симолията побеждават с 2:0.

Битката е част от осминафиналите в турнира за Купата на европейските шампиони и се играе на Националния стадион "Васил Левски" пред над 50 000 зрители. 

Първо "армейците" губят в Амстердам с 0:1, но със същия резултат в София се налагат в редовното време и Стефан Михайлов изстрелва "ЦСКА "Септемврийско знаме" напред в турнира с попадение в 116-ата минута. В редовното време Димитър Марашлиев е точен в 65'.

Публикацията на ЦСКА

"⭐️Армейските подвизи нямат край. На днешния ден през 1973 г. ЦСКА побеждава и отстранява трикратния европейски шампион Аякс. След три поредни години на върха на Стария континент холандският хегемон е детрониран от българските “армейци”.

🔥Геройство, с което продължаваме да се гордеем и днес - 50 г. по-късно. Отбор, който не трябва да забравяме: предвождани от своя невероятен треньор Манол Манолов - Симолията, с капитан Димитър Пенев, вратар Йордан Филипов и полевите смели сърца Иван Зафиров, Божил Колев, Цоньо Василев, Аспарух Никодимов, Борислав Средков, Цветан Атанасов, Петър Жеков, Димитър Марашлиев, Георги Денев, Пламен Янков, Стефан Михайлов.

По случай тази паметна дата в продажба онлайн е следващата колекционерска монета, посветена на великия мач на ЦСКА срещу Аякс", написаха от "Армията" в социалните мрежи. 

Следете всичко най-интересно около ЦСКА със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички