Настоящият помощник на Гуардиола провалил негов трансфер в Сити преди 15 години


Настоящият помощник на Гуардиола провалил негов трансфер в Сити преди 15 години
Снимка: Getty Images/Guliver

3467 0

Съвсем наскоро Хуанма Лийо бе определен за новия помощник на Пеп Гуардиола в тима на Манчестър Сити. Интересното е, че именно Лийо се оказал човекът, който лишил феновете на „гражданите“ от възможността да видят Гуардиола със светлосинята фланелка преди 15 години.

Настоящият треньор на Сити изкарал кратък период на проби в клуба през 2005-та година и тогавашният мениджър Стюарт Пиърс е имал голямо желание да вземе в състава си бившия халф на Барселона, който впечатлил всички с качествата си по време на тренировка. Сити обаче не успели да му предложат сериозен договор и Гуардиола получил обаждане от Хуанма Лийо, който точно бил назначен за мениджър на мексиканския Дорадос де Синалоа и искал испанския халф да се присъедини към неговия тим. Предложението се оказало добро за Гуардиола, тъй като Лийо е един от треньорите, на които той се възхищавал, и няколко години преди това обещал, че няма да се откаже от футбола преди да играе за отбор, ръководен от него.

Така Гуардиола пропуснал възможността да облече екипа на Манчестър Сити като футболист. Испанският халф игра под ръководството на Лийо в Дорадос едва шест месеца преди да „окачи бутонките“ и да приключи с футбола. Както често се случва в живота, сега колелото се завъртя и Лийо ще работи под ръководството на Гуардиола като помощник, запълвайки дупката, оставена от Микел Артета, който напусна през декември, за да поеме Арсенал. А ето кой футболист от звездния отбор на Гуардиола в Барселона е останал разочарован от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички