Най-красивите голове на Алан Шиърър (ВИДЕО)


Най-красивите голове на Алан Шиърър (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3789 0

Най-резултатният футболист в историята на Висшата лига Алан Шиърър празнува своя 51-ви рожден ден. Със своите 260 попадения в елита на Англия бившият голмайстор на Саутхемптън, Блекбън и Нюкасъл все още е недостигнат в класацията. Заедно с Тиери Анри той стана и първият приет в Залата на славата на Висшата лига.

Шиърър започва кариерата си в Саутхемптън през 1988 г., като играе за "свеците" в продължение на 5 сезона. Записва 118 мача и 23 гола, след което преминава в Блекбърн Роувърс. С Блекбърн става шампион на Англия през сезон 1994/95, което е и единственият му клубен трофей.

От 1996 до 2006 г. защитава цветовете на Нюкасъл, като става истинска легенда за "джордитата" и отказва оферта на Манчестър Юнайтед, за да играе за тима, който е в неговото сърце. Вкарва 148 гола в 303 мача за Нюкасъл. За националния отбор на Англия вкарва 30 гола в 63 мача, като достига полуфинал на Евро 1996. Припомнете си най-красивите голове на Алан Шиърър във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички