Когато Кака направи Меси за смях: Велик гол и безпомощен Лионел (ВИДЕО)


Когато Кака направи Меси за смях: Велик гол и безпомощен Лионел (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5622 0

Бразилия срещу Аржентина е едно от най-зрелищните съперничества във футбола на национално ниво. И макар винаги да е гарантиран емоционалният заряд, невинаги е гарантирано, че ще се получи равностоен сблъсък. Например на 2-ри септември 2006 година "селесао" разбива съперниковия тим с класическото 3:0.

Един от най-красивите голове в кариерата на Кака

Кака блестеше за Бразилия

За щастие на "гаучосите" става въпрос просто за приятелски двубой (доколкото може да има такъв между тези опоненти). Той обаче ще бъде запомнен с много красиво изпълнение от един от най-обичаните и харизматични футболисти в историята - Кака.

Попадението е още по-интригуващо и поради "участието" на младия Лионел Меси. Именно бъдещият световен шампион губи топка в половината на Бразилия поради лош контрол, от което се възползва Кака, който се понася напред.

Въпреки че бившият полузащитник на Милан и на Реал Мадрид никога не е бил известен с впечатляваща скорост, той превзема огромна част от терена, а Меси тича зад него почти през цялото време, но така и не успява да му попречи по някакъв начин.

Накрая Кака влиза в наказателното поле и стреля покрай вратаря, за да оформи крайното 3:0. Това се случва в 89-ата минута, като по-рано в срещата Кака, който се появява като резерва в 59-ата минута, дава и асистенция към Елано за 2:0.

Ето стартовите състави на Бразилия и на Аржентина от онзи мач:

Бразилия: Еурелио Гомес, Жилберто, Лусио, Жуан, Сисиньо, Жилберто Силва, Едмилсон, Даниел Карвальо, Елано, Робиньо, Фред.

Аржентина: Роберто Абондансиери, Клементе Родригес, Габриел Милито, Фабрицио Колочини, Пабло Сабалета, Хавиер Масчерано, Даниел Билос, Лучо Гонсалес, Хуан Рикелме, Лионел Меси, Карлос Тевес.

Самият Кака пък е сред най-скъпите бразилски играчи в историята на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички