Да заложиш на себе си: Мейуедър се е откупил за 1 млн. долара преди да натрупа цяло състояние


Да заложиш на себе си: Мейуедър се е откупил за 1 млн. долара преди да натрупа цяло състояние
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1214 0

Флойд Мейуедър освен един от най-известните боксьори е и един от най-богатите спортисти изобщо. Освен на големия си талант това се дължи и на негов много проницателен ход още в миналото, който впоследствие го затрупва с пари. Той избира да заложи на себе си преди да стане най-богатата звезда в бокса.

През 2006 година си проправя път в спорта с помощта на основателя и главен изпълнителен директор на Top Rank - Боб Аръм, който промотира Мохамед Али, Майк Тайсън и Мани Пакиао. Мейуедър тогава печели около 3 милиона долара на битка, благодарение на перфектния си рекорд от 36-0 и статута си на шампион на IBF в полусредна категория. Именно тогава решава, че идва и моментът за промяна.

Според неговия дългогодишен приятел - Леонард Елерб, Мейуедър се е смятал за звезда на големите събития, способен да направи повече от 100 милиона долара за една нощ.

Още: Флойд Мейуедър е бил близо до нов мач с UFC легенда

"Флойд искаше да поеме кариерата си в нова посока. Той влезе в офиса на Top Rank, връчи им чек и останалото е история", разказва той. Мейуедър  е имал необичайна клауза за отказ в сделката си с Top Rank, която му е позволявала да излезе от промоционалния договор, като плаща 750 000 долара.

Сега може да не изглежда голяма сума за боксовата легенда, но тогава е огромен хазарт и риск, а началото на нова фаза от кариерата му идва и с нов прякор. 

Най-опасният хазарт - залог на себе си

Мейуедър с най-печелившия си ход в кариерата!

Още: От имения и коли до часовници: Флойд Мейуедър знае как да харчи милиардите си (ВИДЕО)

"Парите" веднага оправда прозвището си, след като продава 325 000 платени гледания и спечели най-високата в кариерата си печалба от 8 милиона долара за битката си с Карлос Балдомир през ноември 2006 г. Милионите продължават да текат до края на кариерата му и той направи 25 милиона за следващата си битка - победа с разделено съдийско решение над Оскар де ла Оя през май 2007 гoдина. Заедно те направиха 2,48 милиона покупки и 137 милиона приходи от "Pay-per-view".

Мейуедър победи 13 последователни бойци, които са действащи или бивши световни шампиони, като много от тях фигурираха в списъка на Ring Magazine.

Флойд каза през 2020 г.: "Кажете ми друг боец, който само в две битки направи 650 милиона долара. "С Пакиао направих 300 милиона долара, за Макгрегър направих 350 милиона долара. Битките на Мейуедър с Пачикуо и Макгрегър са двете най-продавани боксови събития за всички времена с комбинирани продажби от 8,9 милиона.

Елербе смята, че изкупуването на договора на Мейуедър за 750 000 долара е "най-добрата инвестиция в историята на спорта" и е трудно да не се съгласи някой, когато се знае колко пари е направил след напускането на Top Rank.

Още: Флойд Мейуедър за пореден път "счупи" мрежата с брутална 7-цифрена покупка на Супербоул

МакГрегър така се изуми от Серафим Тодоров, че звънна на Флойд Мейуедър с думите... (ВИДЕО И СНИМКИ)

Истински хаос на мач на Мейуедър - масов бой след прекратяване на срещата (ВИДЕО)

It's all about the money: Спортисти, коитo станаха милиардери

Флойд Мейуедър обяви 5-те най-чакани битки в бокса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички