Андрий Шевченко унищожи Барселона на "Камп Ноу" преди четвърт век (ВИДЕО)


Андрий Шевченко унищожи Барселона на "Камп Ноу" преди четвърт век (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3063 0

Барселона посреща Динамо Киев в Шампионска лига на "Ноу Камп", като една от срещите на каталунците, които феновете искат по-скоро да забравят, е именно срещу украинския отбор. На 5 ноември 1997 г. Динамо разгромява Барселона с 4:0 насред каталунската столица, а Андрий Шевченко отбелязва хеттрик.

Преди гостуването киевляни водят в група C с актив от 7 точки, а в предишния двубой между двата тима момчетата на Валерий Лобановски побеждават Барселона с 3:0. Тогава Сергей Ребров вкарва два гола,а Швеченко подава на Юрий Калитвинцев за третия.

В срещата на "Ноу Камп" още в 9-ата минута Калитвинцев центрира от фал, Шевченко изпреварва стража Витор Баия и с глава открива резултата. Второто попадение идва по идентичен начин, като Шева се възползва от нова грешка на португалеца. В края на първото полувреме нападателят печели дузпа, която сам вкарва. В 79-ата минута Сергей Ребров вкарва последния гол.

Така в рамките на две седмици Динамо Киев побеждава Барселона два пъти, а звездата на Шевченко засиява на европейския небосклон именно в този мач.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички