Андрий Шевченко разтърси с история за живота си и Чернобил


Андрий Шевченко разтърси с история за живота си и Чернобил
Снимка: Getty Images/Guliver

4434 0

Славният украински нападател Андрий Шевченко представи в понеделник своята книга – „Моят живот, моят футбол”. В него той описва едни от най-значимите епизоди в неговия живот, а акцент пада и върху ядрената авария в Чернобил.

Роден в Двирикшна, малко село с 400 обитатели, носителят на Златната топка за 2004-а година разказва за Чернобил, който е на 200 километра от неговото селище.

„Надявам се, че няма да изненадам никого, ако кажа, че всичко ми се стори нормално. Бях на 10 години. Имах лудо време да играя футбол навсякъде. Откараха ме в академията на Динамо в Киев, но изведнъж реактор 4 избухна и всички ни изселиха оттам”, запонча Шева, като си спомня откъси.

„Все още изпитвам мъка… Пристигнаха автобуси от СССР и взеха всички деца на възраст между шест и 15 години. Бях на 1500 километра от дома и си спомняш, че живеех така, сякаш съм във филм”, добави легендарният футболист на италианския Милан.

През този период Шева израства с много от приятелите си от детството. Между разстоянието, което ги е разделя от къщите им, и пътищата, които са избрали да поемат през живота си, бившият украински национал подчертава, че не всеки е имал такъв късмет.

„В моето село започнах да имам все по-малко приятели. Всички те умряха не от радиацията, а от алкохол, наркотици и проблеми с оръжията. Пробивите в стените на СССР ставаха все по-големи и по-големи. Това беше свят, за който знаехме, че се разпада. Любовта на родителите ми и футболът спасиха живота ми”, акцентира Андрий Шевченко. А кой смята украинецът за по-добър между Меси и Роналдо, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама