Вбеси Путин, дъвчейки дъвка на химна, спаси го сочна псувня пред цял свят


Вбеси Путин, дъвчейки дъвка на химна, спаси го сочна псувня пред цял свят
Снимка: Getty Images

7185 0

Любопитна история от руския футбол разказа "Спорт Експрес". Главни герои в нея са бившият национал Вадим Евсеев и президентът на Русия - Владимир Путин. Историята е включена в книгата "Тайните на съветския футбол".

Всичко започва в плейофа между Русия и Уелс за класиране на Евро 2004. Тогава единствения и решаващ гол бележи Вадим Евсеев, който псува всички на камерата, празнувайки попадението.

Когато руснаците са в съблекалнята, съотборникът на Евсеев - Владислав Радимов, получава доста съобщения, в които го питат защо голмайсторът е препсувал всички, без изключение.

Евсеев не помни да го е правил, но след това се сеща какво е станало. Той си е мисли, че камерата, пред която псува, е уелска и посланието му ще стигне до съперника, но то стига до руския народ.

На Евро 2004 обаче "Сборная" не се представя добре и отпада в групите. А в някои от мачовете в груповата фаза Евсеев успява да вбеси Путин с факта, че дъвче дъвка по време на изпълнението на руския химн. Държавният глава се обажда на шефа на Олимпийския комитет - Леонид Тягачев, и му казва да предаде на играчите да пеят и да не дъвчат дъвка по време на химна. тягачев предава посланието на президента на РФС - Вячеслав Колосков, а той го съобщава на играчите. Множественото число в случая се отнася само за Евсеев. Ето какво разказва книгата за този момент:

"Путин седна пред телевизора, за да гледа мача по Първи канал. Обстановката е тържествена, звучи руският химн. Лицата на нашите футболисти се показват отблизо, държавният глава гледа кой пее, кой - не. И изведнъж на екрана изниква космат и небръснат наш играч, който вместо да пее, усилено дъвче дъвка. Путин кипна.

- Заради такива хора ни е трудно да отгледаме поколение патриоти! Разберете с този футболист! Между другото, как е неговата фамилия?

- Владимир Владимирович, това е Евсеев.

- Какво, същият ли?

- Да, същият, който напсува Уелс пред камерите на целия свят.

- О, той е патриот! Няма нужда да взимате никакви мерки, просто му кажете да не дъвче повече дъвка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички