Любовите на Пике: Към топката, която едва не му струва живота, към Шакира и семейството


Любовите на Пике: Към топката, която едва не му струва живота, към Шакира и семейството
Снимка: Instagram

5958 0

В последно време името на защитника на Барселона Жерар Пике се свързва само с негативни факти и слухове - той изневери на майката на децата си Шакира, което доведе до раздяла, а преди това в испанската преса се появи твърдение, че той е посъветвал президента на клуба Жоан Лапорта да не подписва нов договор с Лионел Меси.

Всички знаят съвременната история на испанеца, знаят личния му живот и футболните му качества. Но не всички са наясно с ранната история на футболиста - ДЕТСТВОТО му и как открива футбола. Затова днес, с помощта на "Life bogger", ще Ви разкажем за тази част от биографията на Пике.

Жерар се ражда на 2-ри февруари 1987 г. в Барселона. Расте в много богато каталунско семейство и често попада в челните места на класации за популярни футболисти с богати родители. Баща му Жоан е успешен бизнесмен и адвокат. Майка му Монсерат е директор на престижна болница за травми на гръбначния стълб в Барселона.

Малкият Пике започва да общува с топката от момента, в който се научава да ходи. Това едва не му коства живота. Когато е на 17 месеца, настоящият защитник на каталунците си играел с топката на терасата в дома на баба си и дядо си. По време на играта топката пада от терасата и повлича детето след себе си.

Малкото момче е спешно откарано в болница, където той постъпва в кома. За щастие, бъдещата футболна звезда се събужда след 2 дни и печели битката със смъртта.

Когато е десетгодишен, Жерар Пике постъпва в академията на Барселона, за да развие любовта си към топката. Той се присъединява към най-младия отбор в клуба, който по това време се нарича Алевин Б. Той е сред най-силните и високи защитници в тима. Обучава се в академията няколко години, минавайки през различни юношески групи и спечелвайки различни трофеи.

В края на сезон 2003/04 Жерар напуска Барселона и преминава в Манчестър Юнайтед. На 27 май 2008 г. Пике се връща в каталунския клуб и подписва 4-годишен контракт с откупна клауза от 5 милиона евро. Останалото е история, която повечето от Вас добре познават.

ЛЮБОВТА

Добре известно е коя бе жената до Жерар Пике и как пламва тяхната любов, както и как грозно приключи всичко. Сега Жерар е влюбен в обикновената студентка Клара Чиа Марти и папараците нерядко ги хващат в прояви на любов. 

Около 12 години футболистът бе обвързан с една от най-желаните жени, както и една от най-популярните певици в света - Шакира. Двамата бяха заедно от периода между Световното първенство в ЮАР през 2010 г. и началото на 2011 г. до неотдавна. Срещат се на снимките на "Waka waka" - официалната песен на шампионата. Тя е написана и изпълнена от Шакира, а Пике участва в нейния клип. Когато го среща по време на снимките, колумбийката е изумена от красотата му. Футболистът успява да излекува разбитото ѝ сърце след раздялата с Антонио де ла Руа, с когото има 10-годишна връзка.

Първоначално влюбените отричат да са заедно, но испанско списание публикува снимки, на които двете звезди се държат за ръка и се целуват в Барселона. През март 2011 г. двойката признава официално за връзката си, като Шакира публикува потвърждение в социалните мрежи.

Пике и Шакира са родени на една и съща дата, макар и с разлика от 10 години в полза на нежната половинка. Семейството расте през януари 2013 г., когато им се ражда първия син - Милан Пике Мебарак. Две години по-късно Шакира ражда и второто им дете - Саша Пике Мебарак. Четиричленното семейство живееше в каталунската столица. За любимия си певицата казваше: "Зная, че той не е с мен заради някакъв интерес, а само заради любовта, която ни обединява". 

МАЙКАТА

Изглежда Жерар е наследил красивите си черти от своята майка Монсерат, която е получила няколко медицински награди в областта на рехабилитацията на пациенти с мозъчно-съдови заболявания. "Свекървата" на Шакира е добре запозната с футбола и с качествата на своя син на терена. Тя признава, че не обича да се връща към времето, в което Жерар играеше за Манчестър Юнайтед. Особено за деня, в който го откарва на летището 17-годишен. "Ходех при него веднъж месечно в продължение на 4-те години на пътешествията му в Англия", признава дамата. Монсерат бе много близка с Шакира и двете понякога се появяваха заедно на трибуните на "Камп ноу". Какви са отношенията ѝ с новата на Жерар - засега не е ясно.

БРАТЪТ (на снимката горе той отсъства)

Жерар Пике има по-млад брат на име Марк, който е един от най-големите му фенове. Той е роден през 1992 г. Той също харесва футбола и е тренирал, но заради постоянните сравнения с батко му спира със спорта и се посвещава на учението. Завършил е бизнес администрация и мениджмънт.

Накрая един любопитен факт за Жерар Пике, който вероятно не всички от Вас знаят: Името му е Жерар Пике Бернабеу, като третото му име е същото като това на легендарния бивш президент на Реал Мадрид Сантяго Бернабеу Йесте, на когото е кръстен клубният стадион. А Пике е известен като един от най-големите антифенове на Реал.

Името Бернабеу идва от майката на Жерар, която е дъщеря на бившия президент на Барселона Амадор Бернабеу. Не е случайно, че мечтата на защитника, след като окачи бутоните, е да стане президент на любимия си клуб. А за ролята на жените в живота на Шави можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички