Кошмар във футбола: Играч опита да пребие съдия до смърт, по-късно беше намерен мъртъв!


Кошмар във футбола: Играч опита да пребие съдия до смърт, по-късно беше намерен мъртъв!
Снимка: Getty images

3811 0

*снимката е с илюстративна цел 

Футболът е удоволствие, забавление и, в днешно време, бизнес. Историята, която се развихри в Аржентина в последните 48 часа обаче е в пълен контраст на футболната идеология. 

Футболист беше намерен мъртъв, часове след като беше обявен в опит за предумишлено убийство на съдия по време на двубой. Как изобщо се е стигнало до подобно нещо? 

Информацията за убийството на футболиста

Александър Тапон - играч от аматьорската футболна лига в Буенос Айрес, е бил намерен мъртъв с огнестрелна рана в главата. Тялото му е намерено от местната полиция, а самият футболист ден по-рано е пребил съдия по време на двубой, пише агенция "Ройтерс". 

Мъртвият футболист е бил намерен в близост до ЖП гара, която е близо до дома на Тапон в предградията на столицата. Часове по-рано местната прокуратура е започнала обвинение в опит за предумишлено убийство на съдия по време на двубой от аматьорската лига. 

Предисторията 

Тапон стана световно известен в началото на тази седмица, след като изтече видеоклип, на който той брутално пребива съдията Кристиан Ариел Паниагуа.

Инцидентът е станал в събота по време на футболен мач с участието на неговия тим Ла Кортада в аматьорски турнир. Тапон удря рефера в главата, а след това го изритва брутално отново там, докато реферът лежи в несвяст на терена. 

 

Реферът е подал жалба в полицията, а прокуратурата е започнала разследване срещу Тапон за "опит за предумишлено убийство по време на спортно събитие". 

Смъртта на футболиста - може и да е самоубийство

Полицията все още не е разпространила официална версия за смъртта на футболиста, но Аугустина - вдовицата на Тапон, е дала медийна изява, в която споделя, че съпругът ѝ е извършил самоубийство.

"В аудио съобщението, което ми изпрати за сбогуване, той ми каза: "Погрижи се за нашите деца" и „Предпочитам всички да страдат наведнъж, вместо да ме гледат да страдам всеки ден в затвора", споделя Аугистина пред местен новинарски канал. 

Смъртта на Тапон оставя съпругата сама с две деца. 

Последните думи на Тапон 

"Истината е, че бях в лошо състояние, признавам го. Бяха онези пет минути, в които не можех да се контролирам, и реагирах по този начин към съдията. Единственото обяснение, което мога да дам, е, че бях ядосан. Съдията от самото свиреше само в тяхна полза".

Това е последната медийна изява на Тапон в интервю за "Канал 9" - друга местна медия. Това става часове преди да бъде намерен мъртъв. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички