Историческата грешка или как Запада покри със Спортна завеса очите, които отчаяно иска да отвори


Историческата грешка или как Запада покри със Спортна завеса очите, които отчаяно иска да отвори
Снимка: Getty Images

9028 0

При други обстоятелства този коментар не само не би бил нужен, но и нямаше да се налага да бъде започван по подобен начин. Но, с оглед на актуалната световна обстановка и бруталната интернет истерия, която звучи като писък и замъглява обективността, не мога да не го напиша и той да не започне така:

*Ако чиновническият език ще помогне - 'остро осъждам' решението на руския президент Владимир Путин да започне война срещу Украйна. В 21-ви век, когато човечеството твърди, че превъзхожда с много и във всяко едно отношение предците си, нито един конфликт не може и не трябва да бъде решаван с оръжие! Нима не са взети преждевременно достатъчно животи вече?

*Подкрепям само онези санкции, които са насочени пряко към отговорните за войната и нейните спонсори!

*Съчувствам, макар че на тях в момента това изобщо не им помага (!), на всеки един нормален украински гражданин, над чиято глава сега падат бомби и свистят куршуми! Съчувствам и на всяка една руска майка, която не знае къде се намира синът ѝ...

*Не съм нито -фил, нито -фоб, нито руски, нито американски. Просто съм българин. 

*Не деля хората по паспорт и не деля лица по цвета им - 'сивото вещество' е единствен критерий!

И като говорим за мозък...

Някой може ли да обясни защо руските спортисти бяха наказани така жестоко от Запада чрез изхвърляне от всички международни спортни форуми и какво се цели/целеше с този ход?

Всички видяхме и прочетохме как почти всичко живо, което е родом от Русия, вече няма право да се състезава срещу колегите си от останалия свят. От най-популярната игра (футбола), покрай Формула 1, та чак до изложбите за домашни любимци (съвсем друга тема), руските спортисти, че и животни, бяха зачеркнати от флумастера с най-дебел писец. ЗАЩО?

Масовата теория е, че уж по този начин Запада ще накара руските атлети да намразят Президента си, а заради известността им след време с това чувство ще бъдат "заразени" и сънародниците им. Крайна цел - в даден момент всички ще искат да свалят Путин от власт...

Крайно наивно!

*Дори не коментираме честността на изборния процес, която е била поставяна под съмнение във всяка една държава на тази планета и действителните чувства на народите към управниците им, както и тяхното процентно съотношение.

От доста време насам и най-вече сега, западните медии твърдят, че в Русия има информационно затъмнение и самите руснаци нямат идея какво се случва извън техните граници. Добре, да предположим, че това е така. Може би Истината наистина е далеч от очите им. Окей, а същият този Запад нали иска да отвори тези затворени насила очи?

Иска, но в крайна сметка хвърли Спортна завеса върху тях...

Именно участията на руснаци в международни турнири би им осигурило перфектната възможност да видят, прочетат и чуят и така да се информират и за друга гледна точка върху събитията в Украйна. Щяха да имат възможността да го направят дори чрез мобилните си телефони, които заместиха като източници на информация (достоверна или не) вестниците и радиото от Първата и Втората световна война. Тези същите спортисти после щяха да се върнат в Русия и да разкажат на своите семейства и приятели, че това, което го дават по руската телевизия за 'военната операция', всъщност не е Светата Истина, има и други факти, които я опровергават. Ето по този начин Запада, ако смята, че е прав, би могъл да "размъти водата" на Владимир Путин и неговата клика! В дълбочина.

НО НЕ!? 

Под предлог, че прави нещо смислено и обмислено, въпреки многократно декларираната през десетилетията позиция, че политиката не следва да се намесва в спорта, този същият Запад допусна грешка, която ще се окаже историческа, защото по-удобен момент и средство за осъществяване на намеренията му НЯМА и НЯМА ДА ИМА.

Т.нар. Желязна завеса може и да е била дръпната някога, може и сега да е спусната отново, но Спортната такава бе разстлана със засилка, която подозрително засилва усещането, че крайната цел на общото Западно начинание е предварително и безвъзвратно да разруши всички "мостове", които водят до 'Обратния път' към помирението. Иначе защо, образно казано, ще се реже цялата ръка до рамото заради един счупен пръст?!

Публиката пък умело е подлъгана да вярва, че е заела правдива страна в спортно отношение (нима има по-солиден "мост" от Спортния, нима спортът не обединява и не изглажда различията?).

Разбира се, желанието на всеки един нормален човек на тази планета е войната да спре възможно най-скоро и този 'Обратен път' да бъде активиран... Но, още отсега може да се очаква, че той ще бъде също толкова трънлив, колкото и онзи на великия Ремарк, защото гореспоменатите действия за пореден път доказват, че "На Западния фронт нищо ниво".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички