Ще си получат ли заслуженото капитаните на ЦСКА или им отвориха задния изход?


Ще си получат ли заслуженото капитаните на ЦСКА или им отвориха задния изход?
Снимка: Stephen McCarthy / Harry Murphy / Tyler Miller / LAP.bg

4631 0

Два или максимум три двубоя за ЦСКА до края на сезона, предвид резултатите на клуба през тази седмица. Всичко това означава, че при положителен развой още утре "червените" може да изиграят последно домакинство за кампанията. 

Именно и от него до голяма степен зависи още колко двубоя ще имат "червените", тъй като пристигането на Черно море в София ще е със залог на европейска квота и сребърни медали. Третият пък ще играе бараж в края на май и съответно още един двубой у дома. 

Как го правят навън

Краят на сезон 2023/24 в световен мащаб беше сложен с редица тъжни анонси, че футболисти с голяма история напускат досегашните си клубове. И докато някои вече бяха изпратени, то за други тепърва се организират големи събития. 

Далеч съм от мисълта, че по родните ширини може да се организира изпращане от такива мащаби, но на "Армията" например изглежда, че и желанието за наглед малки жестове липсва.  

Турицов имаше тежка 2023 г.

Раздели на хоризонта

В близките седмици трима от основните капитани на ЦСКА - Иван Турицов, Юрген Матей и Амос Юга, е много вероятно да се разделят с клуба, а мистерия остава дали феновете ще може да ги поздравят за един последен път. В крайна сметка всеки от тях имаше своите специални моменти с "червената" фланелка и дори се задържаха сравнително дълго за новата история на клуба.

Най-ярък е примерът с Иван Турицов, който премина през школите на Литекс и ЦСКА, а до първия отбор на "червените" се добра през сезон 2018/2019. Досега българският национал натрупа 170 двубоя, в които се отчете със 7 гола и 10 асистенции. В една от срещите бранителят дори беше на едно точно изпълнение на дузпа до това да направи своите съотборници шампиони. 

Така за една година статутът на българина драстично се срина и се стига дотам в края на настоящия сезон след възстановяване от контузия да е резерва на подценявания месеци наред Сейни Санянг. 

От тримата гореизброени капитани е много вероятно Турицов и Матей да са изиграли последните си двубои за ЦСКА. Вероятно гамбиецът ще бъде предпочитан срещу Черно море и Локомотив Пловдив заради натрупана рутина в последните седмици. Нидерландецът пък е измъчван от поредната контузия през сезона - този път в петата. 

Матей близо до напускане

И докато тепърва ще става ясно дали ЦСКА ще успее да се раздели с титуляра Амос Юга през следващите седмици - то двамата бранители са с изтичащи договори и за българина дори от месеци се спекулира, че ще поиска най-накрая да пробва късмета си в чужбина.

Резонно ли е решението на "Армията"

И ако бъдещето на конкретно тези футболисти е изяснено, то какво пречи на клуба да го обяви още преди последното домакинство в четвъртък? Изглежда най-разумно е феновете да имат възможността да изпратят лидерите на любимия им клуб както сметнат за добре, или поне такива са практиките в големите отбори. 

Да, по-рано във вторник от ЦСКА обявиха по подобен начин раздялата с Бисмарк Чарлс, но за африканеца от поне година се знаеше, че времето му на "Армията" е изтекло. 

Твърде много са въпросителните сред "армейците" и това кара феновете да нямат търпение. Някои от взетите решения допълнително внасят не успокоение, а разочарование. И как и кога ще бъде обявена раздялата с капитаните изглежда най-малкият проблем на ЦСКА в момента. Но показателно е решението и по този въпрос за прозрачността и начина на управление в клуба. 

Автор: Кристиан Гърев

Още: ЦСКА с огромен гаф: "Замаза" го, но феновете веднага побесняха (СНИМКА)

Още: Тобиас Хайнц загатна за промени в ЦСКА и призна: Не можем да си обясним спада

Феновете на ЦСКА пожелаха нов треньор и да не плащат билети срещу Черно море

Изненада: Билети за Левски с 33% по-скъпи, отколкото тези за ЦСКА

"Първият трансфер на ЦСКА след Гриша Ганчев" вкара гол, от какъвто точно "червените" имат нужда (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички