Преди да полети, Левски трябва да се научи да крачи


Преди да полети, Левски трябва да се научи да крачи
Снимка: Emona Tsoncheva /Alexander Karamfilov / LAP.bg /

4682 0

Кога ще дойде някой на "Герена" и ще каже истината право в очите на хората - Левски не е дори претендент за шампион, камо ли да се бори за титлата. За съжаление, това е горчивата истина, която Станислав Генчев спести на феновете по време на представянето си като треньор на "сините". 

Да, някога целта може да е била "титла и Купа", но от повече от десетилетие Левски не е бил в реален спор за златните медали в България. Нещо повече - дори Станимир Стоилов, който се тупа в гърдите, че бил изградил шампионски отбор, не припари до челото в Първа лига! 

За последно, вековният клуб водеше битка за титлата през сезон 2012/13, когато буквално в последния кръг изпусна първото място от ръцете си след самоубийствено равенство срещу Славия на "Герена". 

За последно, Левски беше шампион през 2009 година - преди 15 години! Последната истинска битка за титла беше преди 11. Оттогава насам, класиранията са както следва: 5-то, 7-мо, 2-ро, 3-то, 3-то, 3-то, 4-то, 8-мо, 4-то, 4-то, 4-то. 

В последните 11 години, с изключение на няколко временни проблясъка, най-вече през 2022 година, Левски просто е посредствен. И това не е обида към отбора, а просто факт и стечение на обстоятелствата. 

Купата на България е единственият трофей за Левски от 15 години насам!

"Сините" удариха дъното многократно, след като политически интрига съсипаха клуба отвътре. Феновете се разединиха. Клубът беше пред фалит. И, въпреки че 95% от треньорите идваха и казваха познатото "Левски винаги се бори за титлата", това просто не е вярно. 

Мисия №1, №2 и №3 пред Левски беше да не обяви фалит и да последва съдбата на ЦСКА. Засега, опасността е предотвратена. Но въпреки това, Левски остава с далеч по-нисък бюджет от ЦСКА и в пъти по-нисък от този на Лудогорец. "Сините" нямат изграден състав, след като разпродадоха големите си звезди, а се очаква нова разпродажба. 

Станислав Генчев е изключителен млад специалист. Това, което направи с Лудогорец, и най-вече с играта на Крумовград, представлява феноменална визитка за един от най-обещаващите родни треньори. Но няма магическа пръчка. 

Нека ме опровергае. Нека опровергае и всички критици. Но в Левски е време за изграждане на стабилна игрова основа и състав за следващите 2-3 години. Няма нужда от заученото "Левски се бори за титлата". След 11 сезона посредственост и безпътие, на "Герена" имат нужда от реализъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички