Новина от паралелна вселена: Ивайло Чочев взе "Златната топка", в националния не се трогнаха


Новина от паралелна вселена: Ивайло Чочев взе "Златната топка", в националния не се трогнаха
Снимка: колаж на SportLive

3105 0

Новина от паралелна вселена: Ивайло Чочев спечели най-високото индивидуално отличие във футбола - "Златната топка"! След като спечели Шампионска лига и стана голмайстор на турнира, Чочев очаквано получи наградата и на "Франс Футбол" за пети път в кариерата си.

Призът обаче не бе достатъчен аргумент за треньорския щаб на националния отбор по футбол да отправи повиквателна към Чочев. Селекционерът Младен Кръстаич реши да даде път на младите и да не разчита на най-добрия играч в света, за да не бъде България твърде мощна.

Сега сериозно: какво повече трябва да направи Ивайло Чочев, за да получи повиквателна в националния отбор? За полузащитник Чочев има девет гола и три асистенции от началото на сезона в Първа лига, убедителен голмайстор на първенството, а отборът му ЦСКА 1948 е лидер в класирането.

Едва ли някой може да оспори факта, че Ивайло Чочев е най-добрият играч в шампионата след девет кръга. Халф, който всеки български отбор би искал да има на разположение. Но в националния отбор явно няма място за него, защото в повиканите от Младен Кръстаич играчи липсва неговото име.

На 29 години, в разцвета на силите си, в навярно най-добрата си форма някога - Ивайло Чочев е играч, който може да бъде ядрото на националния отбор за поредното ново начало след поредния нов провал. Но не: голмайсторът в efbet Лига се оказа ненужен за националния отбор, а някои хора дължат обяснение за това решение. И то час по-скоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички