Левски през 2021: 270 минути отвратителна скука


Левски през 2021: 270 минути отвратителна скука
Снимка: LAP.BG

2483 0

По време на зимната подготовка Левски демонстрира, че може би предстои стабилизиране на отбора, най-вече в чисто игрови план. Подобрена защита, креативно нападение и загатване, че тимът ще забрави бързо слабия старт на сезона и ще отбележи прогрес в представянето си. 

След 270 минути игра в Първа лига през 2021 година единствената добра новина за Славиша Стоянович и неговите възпитаници е фактът, че все още не е допуснат гол, следователно няма и поражение в актива на "сините". Но дотам с добрите впечатления. 

В рамките на 3-те двубоя, които бяха изиграни до момента, лесно можем да заключим, че в атака Левски е, ако не най-скучният, то поне един от най-скучните отбори. "Сините" започнаха "уж" силно срещу Монтана, но по-дълбок поглед върху представянето на отбора показва, че извън отличната комбинация за първия гол (вкаран от Здравко Димитров рано в мача), столичният клуб не сътвори нищо запомнящо се в нападение, и то срещу една от 3-те най-слаби защити в Първа лига. Вторият гол бе удар от дистанция на Даске, и то след ситуация, при която "сините" опропастиха отлична контраатака в своя полза. 

Ранен гол срещу Етър така и не падна, а продукцията на "сините" бе плачевна. Дълго владеене на топката в задно поле, никакво творчество в завършващата фаза и липсваше дори отчаян натиск с множество центрирания и масова атака на наказателното поле, когато последният в класирането остана с човек по-малко за финалните акорди на срещата. 

Върхът беше срещу ЦСКА 1948. "Червените", съставени от момчета под 25-годишна възраст, плюс Чочев и Сашо Александров, нямаха ни най-малка идея как да стигнат до наказателното поле на съперника. Не, че новакът игра кой знае колко атрактивно в нападение, но всички опасности бяха пред вратата на Левски, а 26-кратният шампион отправи едва 3 удара, от които нито един точен. Добре, че феновете говорят за скандалната ситуация с отсъдената и после отменена дузпа за ЦСКА 1948, защото в противен случай критиките за играта на Робърта и компания биха били оглушителни. 

Още по-притеснителен е фактът, че така и така слабото нападение на тима от "Герена" регресира от мач на мач. За 270 минути Левски има точно 5 точни удара в три мача, а в предни позиция липсата на каквато и да е фантазия "убива" всеки фен на тима секунда по секунда. От години столичани не плашат никоя защита с посредствените игри, които демонстрират, ситуацията изглежда все по-зле с течение на времето. Едва 3 са отборите, вкарали по-малко голове от селекцията в "синьо", което е недопустимо, независимо от финансовата ситуация на клуба от "Герена", кадровите проблеми или каквото и да е друго оправдание.

Оправдания може да има всякакви, като липсата на пари е основен фактор, с който Левски може "да мине метър" пред феновете си, но пък явно в клуба има достатъчно солидна сума, за да бъдат взети нови попълнения за атаката на тима. Представянето срещу ЦСКА 1948 беше връх на безидейността и подобни игри могат да бъдат преглътнати, ако Левски играеше само с млади момчета от школата. С 8 легионери в стартовите 11 обаче не е просто недопустимо, а чисто и просто срамно. 

Благодарение на защитата си, Левски почва пролетния дял с 5 точки от 9 възможни, което е нелош атестат за това, че тимът разполага с класа, която не отговаря на позицията в класирането. Но футболът се играе в две фази. А нападението до момента е по-скоро с марка "Втора лига". И това не приляга на клуб като Левски. Без значение в какво състояние се намира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички