"ФИФА" показа среден пръст на най-големите легенди във футбола...


"ФИФА" показа среден пръст на най-големите легенди във футбола...
Снимка: GettyImages

11421 0

По реакциите на Джани Инфантино по време на Световно първенство 2022 може спокойно да си направите извода дали във ФИФА имаха "фаворит" на изминалия шампионат. Разбира се, това беше Лионел Меси, който в крайна сметка спечели световната титла, а Катар, както пишат в английската преса в последните дни, получи това, което искаше - най-великият футболен миг, осъществен пред катарските олигарси и на катарска земя. 

Тези неща обаче са без значение. Естествено е вътрешно във ФИФА да имат определени желания за финал - всеки ще гледа Меси срещу Мбапе, не всеки ще гледа Мароко срещу Хърватия (по темата може да гледате следващото видео, ако не - продължавайте да четете). 

Но е абсолютно недопустимо ФИФА, като главен футболен орган, да взема позиция по каквито и да е фенски дебати. Точно такъв е спорът за "най-великия футболист в историята" и ФИФА, вместо просто да се радва на баснословния успех на шампионата в Катар, реши да вземе не просто позиция по темата, но и да обяви край на "състезанието". 

"Дебатът за най-великия футболист в историята е ПРИКЛЮЧЕН! Ултимативният трофей вече е в неговата сметка. Наследството е завършено", написа ОФИЦИАЛНИЯТ акаунт на ФИФА за Световното по футбол, което веднага накара феновете да коментират и споделят, а решението на ФИФА да пусне този "туит" беше запечатано от редица медии, като ESPN, The Score и много други. 

Може да не звучи като нещо "уау" за хората, но официалният ръководен футболен орган обиди с действията си всяка една легенда, която се е "родила" на световните първенства - от Пеле до Марадона, от Феномена до Клозе, от Лев Яшин до Икер Касияс и така нататък, и така нататък... 

Абсолютно недопустимо е организация от ранга на ФИФА да има МНЕНИЕ по фенска тема. Представете си английската футболна асоциация да обяви Пол Скоулс за най-великия английски футболист? Или пък в Испания да се случи нещо подобно? ФИФА е ръководен футболен орган в ЦЯЛ СВЯТ и НЯМА право на подобни "умозаключения". 

Разбира се, публикацията беше изтрита след огромна вълна от недоволство. В същото време обаче... защо да я трият? Самият Инфантино каза, че за ФИФА и футболът е важно Меси да спечели. Сега ли да се крият...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички