Спасяването на десетилетието? Рамсдейл бе феноменален, но да не изпадаме в амок (ВИДЕО)


Спасяването на десетилетието? Рамсдейл бе феноменален, но да не изпадаме в амок (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4023 0

Вратарят на Арсенал Арън Рамсдейл е в устата на всеки футболен фен, особено тези на "Артилеристите", а и на Висшата лига. Срещу Лестър бившият страж на Борнемут и Шефилд Юнайтед изигра може би най-силния си професионален двубой и до голяма степен беше най-важният играч на "топчиите" при триумфа на "Кинг Пауър Стейдиъм" с 2:0. 

Най-коментирата изява на стража беше при прекия свободен удар на Джеймс Мадисън, като лично Петер Шмайхел отсече, че това е спасяване №1 в последните 8 години. Фенове из социалните мрежи не спряха да хвалят отразения удар, а сред най-гледаните видеа за съботния ден е именно намесата на Рамсдейл. Но наистина ли спасяването беше толкова невероятно, фамозно и невъзможно? 

Безспорно вратарят се намеси много добре, но трябва да се отбележат няколко факта за цялата ситуация. Стражът построи стената си по начин, който подсказваше, че очаква удар с ляв крак, следователно позиционирането му при попадението не беше оптимално. Както и самата стена, но тя няма значение в случая. 

Топката от Мадисън категорично не беше насочена в далечния ъгъл на вратаря. Да, плеймейкърът се опита да направи това, но топката беше по-близо до центъра на вратата, отколкото до сглобката, която Мадисън целеше. Другият много важен фактор е, че ударът на халфа беше с десния крак и с вътрешен фалц - това означава, че топката се въртеше не към ъгъла на вратата, а към центъра - нещо, което улесни Рамсдейл в спасяването на прекия свободен удар. 

Далеч по-феноменална беше намесата на стража на Арсенал при добавката от страна на Джони Еванс - вратарят беше на земята и единствено на инстинкт успя да спре топката от това да влети във вратата му. 

Ето и кадър, който не бе показан по телевизията, доказващ, че топката при прекия свободен удар далеч не е толкова "невъзможна": 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички