Подмладеният Реал Мадрид може да доминира десетилетие, а единственият недостатък вече е прозорливо решен


Подмладеният Реал Мадрид може да доминира десетилетие, а единственият недостатък вече е прозорливо решен
Снимка: Getty Images/Колаж: Sportlive.bg

4337 0

Голямата новина в европейския футбол, както и дългочакана, би бил трансферът на Килиан Мбапе в Реал Мадрид. Освен обаче обичайните спекулации около сделката, започнаха и анализите относно това как би бил изглеждал испанският отбор с френския нападател.

И това сериозно плаши противниците на Реал - не само в Ла Лига, но и в останалите страни, чиито представители може да срещнат мадридчани в Европа. В Англия направиха анализ, че се прокрадва страх, че "подмладеният Реал Мадрид може да доминира във футбола за десетилетие", ако подпише с Мбапе

Подчертава се, че Реал Мадрид вече разполага с най-добрите млади таланти в света като Джуд Белингам, Родриго и Винисиус. А световният шампион с Франция ще ги изстреля на още по-високо ниво.  Ако Реал Мадрид най-накрая подпише с Килиан Мбапе, те ще имат най-добрия отбор под 25 години в световния футбол, който може да доминира в играта за десетилетие, пише "Daily Mail".

Още: Реал Мадрид може да загуби един от най-големите си таланти без пари, конкурентите вече проучват

Стратегията на Реал Мадрид e да се опита да направи история във футбола

Килиан Мбапе се счита за почти сигурен нов в Реал Мадрид

Според техния анализ в тази стратегия на Реал Мадрид се откроява работата на Юни Калафат в Бразилия. И това "ще бъде резултат от години работа на трансферния пазар по-ефективно от всеки друг клуб в световния футбол".

Журналистът Пет Дженсън вярва, че решението на Реал Мадрид да остави Бензема да напусне и да подпише с 33-годишен нападател като Хоселу "е открита покана за Мбапе да завърши последната година от договора си с ПСЖ, загатвайки, че няма да поднови".

Младият отбор на Карло Анчелоти може да притесни всеки отбор, като се оставя впечатлението, че от "Бенабеу" се готвят за една много дълга доминация.

Още: Не Манчестър Юнайтед: Само един от бившите му клубове забрави Роналдо за ЧРД

Ето как би изглждал Реал (без Мбапе): Тибо Куртоа (31), Дани Карвахал (32), Антонио Рюдигер (30), Едер Милитао (26 ), Белингам (20), Валверде (25), Чуамени (24), Камавинга (21), Винисиус (23), Мбапе (25), Родриго (23), Арда Гюлер (18), Ендрик (17), Браим Диас (24) ), Тони Кроос (34).

Единственият недостатък на това да имаш такъв звезден отбор е незавидната задача да поддържаш всички щастливи. И именно заради това Реал Мадрид беше толкова проницателен в избора на своя треньор. Също така и в начина, по който изгради отбора.

Дали Алфонсо Дейвис и Ерлинг Халанд са следващите цели на Реал Мадрид?

Британското издание вярва, че следващото лято Реал Мадрид „ще подпише и с Алфонсо Дейвис. 23-годишен ляв бек от Байерн Мюнхен има само една година до края на договора си и за момента отказва да преподпише.

Още: Реал Мадрид и Мбапе ще мълчат за сделката помежду си до края на сезона

"Мадрид няма да спре да планира бъдещето, дори ако удари джакпота от безплатните трансфери с Мбапе това лято. Мадрид няма да се откаже, когато Ерлинг Холанд реши, че също иска друго предизвикателство", пише Дженсън.

Сбъдват една от мечтите на Реал Мадрид, "Сантяго Бернабеу" приема мач от НФЛ

Винисиус е един от двамата играчи, които притесняват Реал Мадрид преди дербито на върха

Килиан Мбапе е обсъждан всеки ден в съблекалнята на Реал Мадрид

С решението си Килиан Мбапе може да нарани не само ПСЖ, но и клуб от Бундеслигата

Обявиха сумата: Килиан Мбапе се отказа от куп пари - прави жест и за ПСЖ, и за Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички