AS гръмна: Холанд има скрита клауза с Ман Сити - ето как Реал може да вземе и Мбапе, и Ерлинг


AS гръмна: Холанд има скрита клауза с Ман Сити - ето как Реал може да вземе и Мбапе, и Ерлинг
Снимка: Getty Images

7582 0

Сагата около Реал Мадрид и Килиан Мбапе продължава вече години и мнозина около испанския колос са се отказали от французина заради номерата му и постоянната смяна на мнение и желание. Това обаче не важи за Флорентино Перес.

Още през това лято: Реал Мадрид взимал и Холанд, и Мбапе?

Килиан Мбапе в близък план

А въпреки че на този етап не изглежда никак сигурно, че нападателят на ПСЖ ще се озове в Мадрид, то популярното испанско издание AS разкри много интересен сценарий. Според него не само Мбапе, но и Ерлинг Холанд могат да бъдат част от "кралския клуб".

Разбира се, това звучи немислимо на този етап, но в Испания поясняват защо е възможно. Ключовото в случая е, че норвежкият стрелец имал скрита клауза в договора си с Манчестър Сити. Контрактът с "гаажданите" е валиден до лятото на 2027 година.

Още: По-малко заплащане очаква Мбапе в Реал: Мадрид има опасения за Килиан

Ако Мбапе в крайна сметка реши, че не иска да продължи бъдещето си в Реал Мадрид, то покрай въпросната клауза изглежда още по-вероятен евентуален трансфер на Ерлинг Холанд в "кралския клуб". Но в какво се изразява тя?

Скритата клауза на Холанд с Манчестър Сити

Ерлинг Холанд и Пеп Гуардиола в разговор

Смяташе се, че откупната клауза на Холанд (влизаща в сила от това лято) е около 200 милиона евро. Оказва се обаче, че тя е в подобен размер само за клубовете от Висшата лига, съобщава AS. За останалите е около 100 милиона евро.

Самият Холанд обича Испания и пътува често, когато има няколко дни почивка. Той дори си купи къща в страната - в Марбея, Андалусия. Освен това агентката му Рафаела Пимента е казвала, че оставя клиентите си сами да избират своето бъдеще според желанията си. Самата Пимента е била на "Бернабеу" в някои мачове от Шампионска лига по специална покана на Флорентино Перес, с когото са в отлични отношения.

Испанското издание посочва още, че има и план "Б", според който ако няма трансфер на Холанд още през това лято в клуба, то такъв би последвал и през 2025 година. В Реал има големи очаквания и около пристигането на младока Енрдик.

Още: Килиан Мбапе каза какво би правил, ако имаше пълна свобода

Колкото до двоуменето на Килиан, наскоро се появиха информации и че Мбапе е в режим на изчакване и дебне за оферти от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички