Под лупа: Клати ли се статутът на Кирил Десподов в Лудогорец?


Под лупа: Клати ли се статутът на Кирил Десподов в Лудогорец?
Снимка: Lap.bg

7336 0

Кирил Десподов е безспорно един от най-добрите български футболисти и лидер през последните 3 години в Лудогорец. През настоящия сезон е голмайстор на тима във всички турнири със своите 10 попадения, 3 от които в европейските клубни турнири. Като добавим и 4-те му асистенции от началото на сезона, изглеждаше неочаквано неговото отсъствие от терена в мача срещу ХИК (Хелзинки) в Лига Европа. 

Двубоят се явяваше най-важният за шампионите в Европа, тъй като победа гарантираше оставане в Европа и през пролетта. Десподов обаче не се появи и за минута на терена. 

След края на срещата Анте Шимунджа заяви, че причината българският национал да не играе е преумора и притеснения от контузия. Само това ли обаче е причината? 

Десподов беше фигурант срещу ЦСКА 

Звездата на тима изигра посредствен двубой за своите стандарти в битката срещу ЦСКА в понеделник вечер, провела се отново в Разград. "Червените" изглеждаха по-добрият отбор и бяха окрилени през втората част, а след малко повече от час игра Десподов бе заменен от Текпетей.  

Десподов няма 90 минути на терена от август насам 

Въпреки че е голмайстор на тима, бившият ас на ЦСКА няма пълни 90 минути от средата на август насам. Последният двубой, в който той остана на терена до последния съдийски сигнал, беше срещу Жалгирис в мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа. 

Нещо повече - той е изиграл повече от 80 минути едва в 6 мача (21 общо с негово участие) от началото на сезона, стартирал още през юли за Лудогорец. От мача за Суперкупата срещу Левски (1-ви септември) националът е играл повече от 80 минути само в един двубой. 

Физическото състояние на звездата 

Десподов подобри драстично физическата си форма след преминаването си от Италия в Лудогорец, но през този сезон ситуацията не е точно такава. Заради контузия националът не успя да проведе пълноценна подготовка, като не изигра нито една минута в контролните срещи на своя тим преди старта на сезона. 

Една от идеите след контузиите е била Десподов да натрупа минути дори с дубъла на Лудогорец, но до този вариант така и не се стигна. 

Оттогава насам обаче са изминали вече повече от 2 месеца. Вторите полувремена остават неефективни от страна на Десподов, като футболистът е далеч по-убедителен през първите 45 минути на срещите на Лудогорец. В тях той е отбелязал 7 от попаденията си. 

Ролята на Десподов до края на годината 

Звездата на Лудогорец е 4-ти по мачове за шампионите през тази година, въпреки че е едва 7-ми по минути в състава на Анте Шимунджа. През следващите 35 дни Лудогорец ще изиграе 8 двубоя и ролята на Десподов ще е важна в ротацията на Шимунджа. Треньорът обаче даде ясен знак, че титулярното му място не е гарантирано в най-важните мачове. Срещу ХИК на терена го замести Рик, който записа гол и асистенция. Твърде вероятно е в следващите мачове отново да го видим в атаката на тима заедно с Текпетей и Тисера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички