Оставането на Лионел Меси води до сериозни последствия за Барселона


Оставането на Лионел Меси води до сериозни последствия за Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3639 0

Голямата лятна драма приключи с наближаването на есента, след като Лионел Меси обяви оставането си в Барселона. Аржентинецът даде обширно интервю, в което обяви какво се е случило в последните седмици и месеци и защо в крайна сметка реши да остане в клуба. Въпреки оставането му обаче стана ясно, че той не иска да е на "Камп Ноу", а основната причина е Хосеп Мария Бартомеу. 

Така, поне за още един сезон, Меси ще продължи да е лидерът на Барселона и заедно с отбора ще се опита да подобри представянето на каталунската машина, която здраво забуксува в последните години. Но какви са последствията от неговото оставане? Ето предположенията на "Marca" 

Финансови ограничения

Сметките на клуба и без това са афектирани от пандемията с Covid-19, като сега клубът ще трябва да се раздели и със 100 милиона евро - сумата, която представлява заплатата и бонусите на Меси за предстоящия сезон (с включени данъци). Инвестицията пък няма да бъде "оправдана", защото само след година той може да си тръгне без трансферна сума. Освен това каталунците имат трансферни цели през това лято, но не е ясно колко от тях ще могат да бъдат привлечени заради проблемите с финансите на клуба (Вайналдум, Мартинес и Мемфис Депай са 3-те избора на треньора Куман). 

Дупки в ръководството 

Меси остава, но направи сериозни обвинения срещу ръководството на тима. "Истината е, че в Барселона отдавна няма спортен проект", каза той пред Goal.com. "Те жунглират и покриват дупки, но всичко си остава същото". Взаимоотношенията между Меси и Бартомеу са непоправими и това със сигурност ще се отрази на изборите за нов президент през март. 

Разделение сред феновете 

След разгърналите се скандали в последните седмици феновете също са разединени. Критиците на Меси стават все повече и все по-шумни, което означава, че всяко слабо представяне ще провокира чудовищни критики към аржентинската суперзвезда. Меси вече не е толкова недосегаем на "Камп Ноу", както беше до съвсем скоро. 

Проблеми в съблекалнята 

Капитанът остава, но някои от любимите му съотборници и близки приятели може и да напуснат. Луис Суарес - най-близкият човек на Меси, ще напусне в близките дни, а същото се очаква за Артуро Видал. От близките на Меси ще останат Алба и Бускетс, но те ще са с понижена роля през следващия сезон. Интересно е и как Лео ще се справи с новия треньор, който е с много тежък характер. Дори аржентинецът усети това, след като още в първия си разговор с Меси Роналд Куман обяви, че му спира привилегиите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички