"Мрежа от детайли": Не е само Андриан Краев, титуляри от Лудогорец и ЦСКА също свободни да преговарят с други отбори от 2024 г.


"Мрежа от детайли": Не е само Андриан Краев, титуляри от Лудогорец и ЦСКА също свободни да преговарят с други отбори от 2024 г.
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

20637 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли както за българската Първа лига, така и за топ 5 първенствата на Европа.

Българските играчи в Първа лига, чиито договори изтичат

На прага сме на посрещането на 2024-та година и макар Първа лига да е на пауза, то страстите около нея не са. От януари клубовете започват подготвителните си лагери, като редом с това мислят и как да подсилят съставите си.

Макар и не толкова натоварен, то зимният трансферен прозорец може да се окаже ключов за някои отбори, които имат играчи с изтичащи договори през лятото. Случаите не са никак малко, а и колкото по-рано се стигне до подсилване, толкова по-бързо се очаква да бъде и адаптацията в отбора.

Вече едва ли има фен на Първа лига, който да не е запознат с драмата около Андриан Краев и Левски, като капитанът отказва да поднови договора си. Той е сред най-важните играчи за "сините", но договорът му е до лятото на 2024 година, като засега няма изгледи да го поднови.

Кои, освен Краев, са с неясно бъдеще?

Антон Недялков влиза в този списък с играчи в Първа лига

Защитникът на Лудогорец Антон Недялков, който последната година страда често от контузии, също има договор до лятото на идната година. От българите той е най-скъпооценения в състава на "орлите" - 3 млн. евро.

Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов има същата продължителност, който е на второ място като най-скъп българин в Първа лига с изтичащ договор, според Transfermarkt. Трети е споменатият Андриан Краев.

Доскорошният капитан на ЦСКА Иван Турицов също не е подписал нов договор до този момент. В края на миналия сезон неговото бъдеще бе сериозно обсъждано, като имаше и разногласия с феновете. В крайна сметка след идването на Нестор Ел Маестро отново е титуляр, така че няма да е изненада, ако му бъде предложен нов договор.  Топ 5 запълва Светослав Вуцов от Славия. Той също често бива свързван различни трансфери, но до този момент не е ясно дали ще остане в "Овча Купел", или ще търси нов клуб.

Още от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички