Евро 2021 ще е добра новина за контузени дългосрочно, но лоша за други


Евро 2021 ще е добра новина за контузени дългосрочно, но лоша за други
Снимка: Getty Images/Guliver

4228 0

Отлагането на Европейското първенство по футбол с една година е неприятно за всеки футболен привърженик на континента, както и за повечето играчи и треньори. То обаче е напълно наложително поради нарастващата опасност от разпространението на коронавируса.

За някои футболисти обаче това се явява като много добър шанс, от който могат да се възползват. Разбира се, визират се тези с по-тежките травми. Други обаче могат да бъдат възпрепятствани от непрощаващата възрастова граница, от нови контузии догодина (за които обаче няма как да гадаем) или от други фактори. Ето кои (на пръв поглед) получават нов шанс и кои получават единствено въпросителна за участието си след отлагането с година:

Еден Азар - белгиецът определено не се радва на най-добрия сезон в кариерата си, след като премина в Реал Мадрид. На няколко пъти бе започнал да навлиза във форма, но необичайно много за него контузии го изкараха за невиждан до този момент в кариерата му период от време извън терените. Той трудно щеше да навлезе във форма за Евро 2020, още повече, че за момента не е дори възстановен. Треньорът на Белгия Роберто Мартинес призна своите притеснения.

Уго Лорис - капитанът на Тотнъм получи неприятна контузия срещу Брайтън и макар да се върна към тренировъчните терени, не е сигурно дали щеше да попадне в състава на Франция. Стражът има да трупа игрови ритъм и може да се завърне на обичайното си ниво след година.

Усман Дембеле - още един кадър на световния шампион. Играчът на Барселона претърпя операция през февруари и изпуска целия сезон, включително лятото, през което трябваше да се проведе Евро 2020. Е, сега има своя шанс да играе на големия форум.

Хари Кейн - вижда се колко стада Тотнъм без своя топнападател. Гарет Саутгейт бе сериозно притеснен относно това дали ще е готов за важните двубои за Англия. Дори някои медицински лица обявиха своите притеснения относно това.

Маркъс Рашфорд - не стига проблемът за "трите лъва" с Хари Кейн, а Рашфорд също изплаши всички, желаещи доброто на Анлия. Оле Гунар Солскяер дори призна, че проблемът за младия стрелец е по-сериозен, отколкото се е смятало.

Марко Асенсио - може би играчът, който получава най-голям шанс. Изключително перспективен и качествен играч, който имаше малшанса да се контузи изключително тежко още преди началото на сезона. Цял нулев сезон с нулеви изгледи да бъде във форма и да бъде извикан за Евро 2020. Заслужава своя опит догодина.

Николо Дзаниоло - младият перспективен италиански футболист на Рома получи сериозна контузия в двубой срещу Ювентус. Той се възстановява по план, но едва ли щеше да е готов на време и да попадне в състава на Италия.

Никлас Зюле - големият германски стълб получи неприятна контузия през октомври 2019-а година срещу Аугсбург и участието му на Евро 2020 изглеждаше повече от несигурно

Дотук добре, съдбата ви дава нов шанс, възползвайте се! Да заповядат потенциално потърпевшите:

Мануел Нойер - вратарят на Байерн Мюнхен ще бъде на 35 през следващото лято. Не е особен проблем за страж. Не и когато своя ред чака феноменален играч като Марк-Андре тер Щеген, който е смятан за един от най-качествените вратари в момента. Още отсега имаше спорове дали Нойер не трябва да бъде резерва, но се смяташе, че ще е титуляр за Евро 2020, като след това мястото му ще бъде заето. Малшанс за него, защото шансовете му за титулярното място след над година определено не са големи.

Тони Кроос - полузащитникът на Реал Мадрид откровено си бе признал, че Евро 2020 ще е последният му турнир с Германия. Възрастта му позволява да играе на най-високо още не една и две години (30-годишен е) въпреки младата вълна в "бундестима", но ще има ли това желание?

Иван Ракитич - ситуацията при него е същата. Макар и 32-годишен, той бе признал пред медиите в страната, че на това Европейско първенство ще са последните му изяви с националната фланелка. Ще размисли ли?

Оливие Жиру - таранът ще бъде на 34 години през следващото лято. Той не получава достатъчно игрово време в Челси и се заговори за преминаване в Серия А. Е, трябва да има страхотен следващ сезон, за да попадне в този изпълнен с талант и качества състав на Франция догодина.

Лука Модрич - хърватинът ще бъде на 35 години - никак немалка възраст за професионален футболист, който не само, че не е вратар, но се намира и в полузащитата, където се иска много тичане и контрол. Въпреки това, безспорният лидер на Хърватия вече години наред, поради което, ако всичко е по план, като че ли ще издържи още една година.

Джорджо Киелини - опитният италиански боец. Въпреки че лекува контузия цял сезон, шансовете му да играе на голям формат за доста по-големи през тази година, отколкото през следващата, когато ще е на 37. Вечният му партньор - Леонардо Бонучи, ще бъде на 34 и изглежда сякаш ще успее да се внедри в италианския състав.

Пепе - малко позабравеният сърцат бранител, който дълги години брани честта на отбора, чийто екип носи. Опитът му безспорно щеше да е безценен за бранещия европейската си титла шампион, но изглежда доста вероятно догодина нещата да не стоят точно така.

Кристиано Роналдо - подранила шега, разбира се. Истински звяр на терена, който, въпреки че ще бъде на 36, почти със сигурност ще поведе "мореплавателите" напред към нови подвизи. Най-силното оръжение на Поргугалия, която попадна в ужасна група с Франция и Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички