Заплатите на футболния тим са 83% от всички разходи на Барселона


Заплатите на футболния тим са 83% от всички разходи на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3945 0

Каталунският гранд Барселона е бил сериозно притиснат да настоява за намаляване на заплатите на първия отбор. Причината за това е, че в момента футболният клуб почти не получава доходи заради пандемията от коронавирус, а заплатите на първия тим съставляват 83% от всичките разходи на клуба.

Според AS, за заплати на Лео Меси и компания Барселона харчи 391, 6 милиона евро на сезон. Общите разходи на клуба са 469 милиона. За заплати на младежкия тим клубът харчи около 28 милиона, за баскетболния тим - 32 млн., а останалото се разпределя между хокейния, хандбалния и футзалният тим.

Що се отнася до доходите на каталунците, клубът получава 108 милиона евро за участие в професионалните състезания, 262 млн. е доходът от тв права, 255 млн. - от рекламни договори и още 42,9 млн. от продажба на абонаментни карти и членски внос.

Футболният клуб докарва най-големия дял от печалбата на клуба - над 668 милиона евро (76%). Общата печалба на клуба от всички спортове е 875,5 милиона. А с кои осмина свои футболисти мисли да се раздели клубът през лятото вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички