Историческо: За първи път Сити задмина Юнайтед по приходи за 1 сезон


Историческо: За първи път Сити задмина Юнайтед по приходи за 1 сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1325 0

За сезон 2020/21 Манчестър Сити отчете печалба в размер на 2,6 милиона паунда. Това е първият път в историята, когато "гражданите" печелят повече от своя градски съперник - Манчестър Юнайтед, съобщава "ВВС". Заработената от Сити сума общо от 1 юли 2020 г. до 30 юни е 569,8 млн. паунда, а от "червените дяволи" - 494,1 млн.

Приходите на гранда от "Етихад" дойдоха от спечелването на Висшата лига и достигането до финала в Шампионска лига. Ръстът на доходите на клуба спрямо предишните 12 месеца е 19%. Това е впечатляващо, тъй като добре знаем, че почти през цялата кампания "гражданите" играха без публика.

Печалбата на Сити може да изглежда малко, но резултатът е отличен, предвид факта, че за миналата година англичаните регистрираха загуба от 126 милиона паунда.

"За последните две години се сблъскахме с предизвикателства, които никой не можеше да си представи. Но благодарение на силата на нашия фундамент и на колективните постижения на толкова много хора през предходното десетилетие, всички ние можем да гледаме към бъдещето с увереност, знаейки, че нашата траектория ясно съвпада с нашите планове", обяви президентът на Сити Халдун Ал Мубарак. И заради този резултат Гуардиола ще получи солидна сума за зимни трансфери. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички