Бивш футболист на Левски похвали Николай Костов и Карлос Охене, коментира и казуса "Андриан Краев"


Бивш футболист на Левски похвали Николай Костов и Карлос Охене, коментира и казуса "Андриан Краев"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2516 0

Бившият полузащитник на Левски Владимир Гаджев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира актуални за "синия" клуб теми.

"Вижда се, че отборът е много добре подготвен физически и тактически, макар че се раздели с някои от основните си футболисти. Със сигурност двубоят с Арда бе по-добрият от двата, защото условията, които предоставя стадион "Георги Аспарухов", са отлични. Левски действаше много динамично и показа сили. Добро начало на пролетта и дано така да продължи", започна Гаджев, визирайки победите срещу Пирин Благоевград (2:1) и срещу Арда Кърджали (4:0).

Владимир Гаджев

Относно новите играчи на "Герена" той обясни: "Карлос го познавам достатъчно добре. Играхме заедно в Берое. При престоя му в Хебър също се виждахме и сме си говорили. Изключително добро попадение за Левски. Със сигурност ще помогне на отбора при отсъствието на Анди Краев. Футболист, който няма нужда от адаптация и да му се обяснява в кой клуб е дошъл. Това бе най-доброто решение на "сините" и от финансова гледна точка. За мен успешен трансфер. За другите футболисти тепърва ще се запознаваме с качествата им. Да, Лима прави впечатление, че е скоростен футболист с добър ляв крак, но е твърде рано, за да се правят крайни оценки".

ОЩЕ: Фенове на Левски много недоволни след привличането на заместника на Уелтън!

Влади Гаджев бе запитан и за ситуацията с Андриан Краев, който отказа да подпише нов договор и бе изваден от първия тим: "Имах един период в Левски, когато бях отстранен от отбора, но слава Богу само за една седмица. Случаят с Анди е много по-различен и е ясно, че до края на сезона, ако не премине в друг клуб, почти сигурно няма да играе. За мен това не е добре, защото той е много добър футболист, който със сигурност щеше да помогне на отбора да продължи със силните си изяви".

Андриан Краев

"Клубът е този, който взима крайните решения и са преценили, че ще постъпят по този начин. Не знам детайли и подробности как са преминали преговорите между двете страни за новия договор. Но когато имаш в състава си футболист, на когото плащаш заплата всеки месец, най-нормалното нещо е да го използваш дотогава, докато му е контрактът", смята бившият халф.

ОЩЕ: Андриан Краев с устна договорка с клуб, борещ се за участие във Висшата лига?

"Стилът на Николай Костов е доста атрактивен и същевременно много труден за нашите стандарти, за футбола, който практикуваме в България. Първенството ни е странно и сложно от гледна точка на подобен стил предвид условията. Терените, знаем, че не са в най-доброто си състояние и това допълнително затруднява Левски да играе този футбол, който Николай Костов иска. За мен почеркът му си личи. Вижда се, че отборът работи много в тази посока. Естествено винаги има какво да се подобрява, някои дребни детайли, които могат да се изгладят и нещата да се случват още по-качествено. Но смятам, че от началото на полусезона отборът се справя много добре. Това е хубавото, че треньорът си има стил и философия на игра, които налага от самото начало. В един момент с правилните футболисти това ще доведе до успех", каза Гаджев по адрес на Николай Костов.

Николай Костов

Накрая той отговори на въпрос къде вижда Левски в края на сезон 2023/24: 

"Силно се надявам Левски да успее да спечели квота за евротурнирите, но всичко зависи от тима. Имат шансовете това да се случи. Жалко, че това може да стане само през първенството. Купата вече не е в картите на "сините". Отборът отпадна, но има достатъчно мачове до края на сезона, за да се спечели виза за международната сцена. Трябва да продължат да държат ниво и да няма отпускане".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В Левски си поставиха сами цел: Борба за челото и ЦСКА зад тях на всяка цена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички