Ел Класико е последният шанс за Еден Азар, но ще го получи ли изобщо?


Ел Класико е последният шанс за Еден Азар, но ще го получи ли изобщо?
Снимка: GettyImages

2873 0

Най-скъпото попълнение на Реал Мадрид за всички времена Еден Азар е на път отново да пропусне Ел Класико. Откакто пристигна в Реал Мадрид през 2019г., белгиецът пропусна пет дербита срещу вечния съперник от пет възможни. Привлеченият като суперзвезда се надява да направи своя дебют тази неделя на “Сантиаго Бернабеу”, но склонен ли е Анчелоти да му даде шанс, предвид формата, в която е футболистът?

Формата на Еден Азар

Азар е участвал в 17 двубоя до този момент през сезона във всички турнири като това е рекорден брой, откакто е играч на “лос бланкос”, тъй като в миналите два сезона записва общо едва 30 двубоя. В тези 17 срещи Азар също не записва огромен брой минути, като в последните 4 мача има едва 50 минути, като 9 от тях са при загубата от ПСЖ с 1-0. За да открием последния му мач като титуляр трябва да се върнем близо месец назад, когато Реал записва разочароващо реми с Елче като домакин, а крилото не показва нищо особено за 78 минути. Последната му изява е преди точно месец, когато записва 6 минути при домакинството срещу Алавес. Оттогава Азар остана в четири срещи на пейката, а Реал победи последователно съперниците си.

Кои ще са титуляри в Ел Класико за Реал Мадрид

Цифрите показват, че Анчелоти е на път отново да заложи на дуото Винисиус - Бензема пред Азар, заради невероятния сезон, който записват. Всичко, обаче, може да се промени, ако френският нападател не се възстанови от дискомфорта, който изпита в мача срещу Майорка, като това може да е ключов момент за Азар, ако той бъде избран да се подвизава като фалшива деветка, като какъвто го видяхме няколко пъти през този сезон. Това е единственият вариант, защото би било невероятно да бъде избран пред Винисиус отляво, а битката по десния фланг остава между Асенсио и Родриго.

Контузиите, отнели най-добрите години на Азар

През миналите сезони Азар пропускаше почти всяко Ел Класико поради контузии, а не поради треньорско решение. През първия си сезон плеймейкърът не беше на разположение поради проблеми в глезена след мача с Пари Сен Жермен. Лошият късмет съпътства белгиеца и през следващата година, когато пропусна и двата мача поради мускулни проблеми в десния крак. През първото Ел Класико за този сезон, Анчелоти избра Асенсио вместо белгийския национал.

31-годишният Азар се бори с множество контузии откакто е на “Сантиаго Бернабеу” като през следващите месеци ще търси оптималната си форма преди Световното първенство в Катар, през ноември и декември тази година. Това вероятно ще бъде последната възможност за легендата на Челси да блесне. В Реал Мадрид той определено не е успя да намери мястото си до този момент, въпреки че беше привлечен като един от най-добрите футболисти в света.

Четете всичко за Ел Класико в Sportlive.bg! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички