Дори и Реал не мечтаеше: Бензема и още един фактор отредиха ключова роля на Белингам в Мадрид


Дори и Реал не мечтаеше: Бензема и още един фактор отредиха ключова роля на Белингам в Мадрид
Снимка: GettyImages

1820 0

Още, когато Реал Мадрид реши да подпише с Джуд Белингам от Борусия Дортмунд за 103 милиона евро, испанският тим е бил наясно, че подписват с един от най-обещаващите играчи в Европа. Но дори "Лос Бланкос" не биха могли да си представят, че 20-годишният талант ще се впише в испанския футбол толкова добре, колкото го направи до този момент.

Преди международната пауза, в която халфът игра за Англия срещу Шотландия, Белингам вече показа, че е готов да бъде лидер за новия си отбор Ла Лига. Въпреки че е началото на сезона, централният полузащитник вече се е заел да създава и отбелязва головете за мадридчани.

В четири мача в лигата до момента Белингам има пет гола и една асистенция. Към това може да се добави и неговият гол и асистенция при победата на Англия с 3:1 над Шотландия, което означава, че има шест гола и две асистенции само в пет мача. А това е още по-забележително, за играч, за когото мнозина все още смятат, че играе в средата на терена.

Белингам: Новият голмайстор на Реал Мадрид

Има два ключови фактора, които доведоха до атрактивността на Белингам за Мадрид. Първият несъмнено е фактът, че след напускането на Карим Бензема, отборът на Анчелоти вече няма нападател в предни позиции, който да иска топката. Вместо това, Родриго и Винисиус играят от двете крила и оставят пространството на халфовете да правят ходове през центъра на терена. Като такъв Белингам просто се намести на свободното място на терена и се възползва повече от добре. А и Анчелоти не веднъж заяви, че смята формира играта именно около Белингам.

Другият фактор е, че през времето си в Дортмунд, Белингам постепенно се превръщаше във все повече и повече атакуващ играч. Ключовите подавания на Белингам се изравниха на определено ниво за Дортмунд, склонността му да дриблира с топката и да отбива удари скочи значително през трите му сезона в Германия. До такава степен, че в последната си година в Бундеслигата нито един играч не извърши повече дрибъли от младия полузащитник, който също завърши десети сред всички играчи в дивизията за общ брой удари.

С тези показатели Белингам не само имаше смелостта да се хвърли смело в атака за новия си клуб, но и очевидно прекара последните три сезона, развивайки се именно в тази насока. Толкова много, че няма никакво съмнение, че английският национал сега е най-подходящ за роля номер 10 на терена, ако не и още по-напред като втори нападател. Скоро ще има да се докаже и в един от най-важните мачове - срещу Барселона, на който вече е ясен часът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички