Андре Онана избра не номер 1, а номер 24 в Юнайтед! Какво се крие зад решението?


Андре Онана избра не номер 1, а номер 24 в Юнайтед! Какво се крие зад решението?
Снимка: Getty Images

7923 0

Манчестър Юнайтед официализира трансфера на Андре Онана като нов вратар номер едно на клуба, слагайки край на търсенето на Ерик тен Хаг за заместник на Давид де Хеа.

Онана, който беше следен от редица големи клубове в Европа през годините, поради впечатляващите периоди в Аякс и Интер, премина към Висшата лига, присъединявайки се към "червените дяволи". Той ще опита да им помогне да надградят върху третото място през миналия сезон.

Вратарят пасва идеално на стила на игра на Тен Хаг и би трябвало да пасне добре на отбора. В момента няма съмнение, че той ще бъде опция номер едно за Юнайтед, като е любопитен номерът, който ще носи. Той няма да е традиционният номер 1 за тази позиция, а вместо това е избрал да носи номер 24, който е свикнал да носи през по-голямата част от кариерата си.

Защо Андре Онана няма да носи номер 1 в Манчестър Юнайтед?

Причините зад решението на Онана да не носи номер 1 на гърба на фланелката си са изненадващо суеверни. След като подписа с Аякс през 2015 г., номерът беше взет от първия страж по това време, Джаспър Силесен. Така камерунецът трябваше да се спре на различен номер, избирайки номер 24.

След като Силесен напусна клуба през следващото лято, Онана не грабна веднага фланелката No.1, изчака една година, преди да избере да премине към нея, готов да я направи своя. Единственият му сезон, носещ номера, обаче беше разочароващ както за него, така и за Аякс. Клубът се бореше да остави някаква следа в Европа и завърши на четири точки зад шампиона на лигата ПСВ Айндховен.

Беше тежък сезон и за вратаря, като Онана допусна значително повече голове (33), докато носеше номера, в сравнение със сезона преди (20). Той също запази по-малко чисти мрежи тази година, с 12 за разлика от 15, които запази година по-рано. В резултат на това вратарят очевидно реши, че числото е лоша поличба и се върна на номер 24 следващата година, което доведе до един от най-успешните сезони на Аякс в последните години.

А защо е избрал именно номер 24?

Когато беше принуден да избере различен номер, Онана се спря на номер 24. Въпреки че на пръв поглед това може да изглежда малко странно, причината е доста логична.

Стражът избра номера, тъй като съвпада с рождения му ден. Онана е роден на 2 април, на втория ден от четвъртия месец, така че това е било просто решение, което не е изисквало особено обмисляне. А сега отново ще се събере с бившия си наставник Ерик Тен Хаг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички