Кристиано Роналдо и 14-те футболни звезди, които го боготворят


Кристиано Роналдо и 14-те футболни звезди, които го боготворят
Снимка: Getty Images/Gulliver

12607 0

Кристиано Роналдо несъмнено е един от най-великите играчи в историята на футбола. Със своите 5 "Златни топки" и още куп трофеи в знаменитата си кариера португалецът е спечелил уважението и на най-върлите си опоненти. А това е доказвано от самите тях през годините с възхищението си към играта на "седмицата".

През уикенда младата звезда на френския футбол Килиан Мбапе публикува снимка, с която идолизира Роналдо. Голмайсторът на ПСЖ не крие симпатиите си към особата на португалеца, която през годините многократно е била ухажвана и от други футболисти от световна класа. Ето част от тях:

1. Ерлинг Холанд

Преди време нападателят на Борусия Дортмунд заяви следното по адрес на Роналдо: "Много ще се радвам да се срещна с него и да му кажа, че съм футболист благодарение на него. За мен Роналдо винаги е бил пример за подражание."

2. Маркъс Рашфорд

През 2018-а Рашфорд заявява, че за него "няма по-голямо вдъхновение във футбола" от Кристиано Роналдо. Нападателят на Манчестър Юнайтед дори се опитва да изпълнява пряк свободните удари по начина и стила на португалеца. А приятелската връзка между двамата прозира и в социалните мрежи.

 

3. Рахим Стърлинг 

По време на периода си в Ливърпул Стърлинг признава, че като малък винаги е гледал мачовете, в които играе Роналдо. "Той е футболист, който винаги е бил идол за мен. Всеки иска да бъде като най-добрите в света", коментира Стърлинг през 2014-а.

4. Матайс де Лихт

След трансфера си в Ювентус Де Лихт признава, че когато е бил малък винаги са се надпреварвали с неговите приятели кой да влезе в ролята на Роналдо. Освен това първата футболна тениска, която Де Лихт получава, е именно на Кристиано.

5. Жоао Феликс

"Кристиано е моят идол от детството, той е пример във всяко едно отношение за мен. Все още бях дете, когато той стана най-добрият играч в света. Той пренаписва футболната история", казва Феликс по повод своя именит сънародник.

6. Джеймс Мадисън 

"Моят идол е Кристиано Роналдо, защото като малък бях повече фен на Манчестър Юнайтед", споделя Мадисън за Роналдо през 2015-а.

7. Хари Кейн

През 2017-а Кейн и Роналдо се срещат в Шампионска лига, а след мача двамата си разменят екипите. "Попитах дали мога да взема фланелката му. Той и голям модел за подражание за мен", споделя Кейн, който признава, че като малък винаги е гледал играта на Роналдо.

8. Винисиус Жуниор

По-рано през годината Роналдо посети мач на бившия си отбор на Реал и се зарадва в свой стил на гол на Винисиус. След срещата Винисиус призна, че Кристиано е като идол за него.

9. Мейсън Маунт

Като малък Мейсън Маунт е посветил десетки часове в тренировки, за да опита да докара стила на Кристиано Роналдо при изпълнението на пряк свободни удари.

10. Габриел Мартинели

"Моят идол е Кристиано Роналдо", разкрива Мартинели по-рано тази година. 

11. Бруно Фернандеш

"Аз съм фен на Кристиано Роналдо, той е играч, който винаги съм следвал", казва Фернандеш, за когото е било мечта да играе в Манчестър Юнайтед именно заради своя сънародник.

12. Джъстин Клуйверт

"За това, което е на и извън терена, Роналдо е моят идол", споделя футболистът на Рома, който е голям фен на Кристиано. И все още таи надежда, че ще може да си направи снимка с португалеца.

13. Мемфис Депай

През 2015-а Депай наследява номера на Роналдо в Манчестър Юнайтед. "Той е моят идол. Много голям играч, може би най-добрият в света", казва Депай.

14. Букайо Осака

Попитан кой е идолът му във футбола, отговорът на Осака е еднозначен: "Кристиано Роналдо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички