Ясен е новият носител на "Златната обувка"


Ясен е новият носител на "Златната обувка"
Снимка: Guliver/GettyImages

2500 0

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо няма да прави финален щурм към "Златата обувка" и голмайсторския приз в Серия А. Изненадващо или не, Маурицио Сари остави основния си нападател извън групата на последния мач от италианския шампионат срещу Рома, за да го запази свеж и най-вече здрав за битката с Лион в Шампионска лига. 

По този начин бившият ас на Реал Мадрид ще завърши шампионата с 31 попадения, 21 от които реализирани през 2020 година. Тези попадения обаче стигат единствено за второ място в класацията за голмайстори в Серия А, като победител е Чиро Имболите със своите 35 гола. Сметката му може да набъбне в двубоя срещу Наполи в събота вечер, но дори да не отбележи, няма кой да го изпревари в челото на класацията. 

След като Роналдо няма да играе срещу Рома, стана ясен и победителят за "Златната обувка" за сезон 2019/20 и това отново е Чиро Имобиле. Той изпревари за наградата и Роберт Левандовски, който беше фаворит за спечелването на една от най-ценните индивидуални награди за всеки нападател. Полякът вкара 34 гола в едва 31 мача и, въпреки че статистически бележи по-често от италианеца, Имобиле печели наградата с 35 гола в 36 мача, независимо дали ще играе срещу Наполи. 

Наградата означава и, че "Златната обувка" се завръща за пръв път в Серия А от 2007 година насам, когато Франческо Тоти беше последният представител на шампионата, който печели голмайсторския приз за Европа. С триумфа си Имобиле сложи сложи край на серията от 3 поредни триумфа на Меси с награда. В същото време Кристиано Роналдо за последен път спечели "Златната обувка" през 2015 година. Той обаче едва ли страда много в този момент, тъй като в последните няколко дни си взе няколко подаръка за титлата, включително и най-скъпата кола в света, която имат само Роналдо и още няколко души (подробности)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички