Ето кои са най-оправдаващите се треньори след загубени точки във Висшата лига


Ето кои са най-оправдаващите се треньори след загубени точки във Висшата лига
Снимка: Getty Images

2769 0

Томас Тухел от Челси е мениджърът, който най-много се е оплаквал през последния сезон във Висшата лига. Това установи проучване на "The Athletic", чиито сътрудници са прослушали всичките 492 интервюта, които треньорите са дали след поражение или равенството в свое домакинство.

Резултатите от този труд показват, че германецът най-често обвинява обстоятелствата за своите резултати. В 11 от 19 негови интервюта след загуба на точки той е търсил смекчаващи фактори. Три пъти като такива той споменава коронавируса, 2 пъти - съдиите, липса на късмет и грешки на конкретни играчи - по 2 пъти. По веднъж "виновни" за липсата на успех на Челси са били умората и състоянието на тревата на "Стамфорд Бридж".

На второ място в тази антикласация е Микел Артета от Арсенал, който се е оплаквал в 55,5% от случаите. Ралф Рангник, който тренира Манчестър Юнайтед от декември 2021 година, заема 10-о място с оправдания в 40% от интервютата си. Оле Гунар Сослкяер, когото Рангник замени, е на 19-о място с 25%.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на 12-а позиция с 33,3%, този на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, е 16-и с 27,3%, а Антонио Конте от Тотнъм е 16-и с 15,4%. Интересно е да се отбележи, че фенове в социалните мрежи коментират, че класацията е фалшива, след като Клоп не е в топ 3. 

На последно място по търсене на оправдания в Англия са двама треньори, работили с Лийдс - Марсело Биелса (13%, 28-мо място) и Джеси Марш (12,5%, 29-о място). А ето кои са 10-те клуба с най-много последователи в социалните мрежи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички