Кои са големите фаворити за спечелване на Шампионската лига


Кои са големите фаворити за спечелване на Шампионската лига
Снимка: Freepik.com

285 0

Миналото издание на най-популярната европейска клубна надпревара бе историческо за Ман Сити. За първи път „гражданите“ успяха да грабнат купата, след като в предишния финал, игран преди 2 сезона, бяха надиграни доста изненадващо от своя местен съперник Челси.

Дълги години Сити бе в сянката на останалите големи фаворити от Острова, които неизменно стигаха до последните етапи от европейската надпревара. Но след спечелването на Шампионската лига миналия сезон, възпитаниците на Гуардиола добиха нужното самочувствие, за да започнат новия си европоход.

С първата си титла от турнира Сити се нареди сред големите фаворити за триумф и през настоящата кампания. Този сезон „небесносините“ продължават да се представят убедително в различните надпревари, в които участват.

Въпреки че във Висшата лига нещата са доста по-оспорвани в сравнение с други години, Сити продължава да е основен кандидат за титлата. Сред отборите, които постепенно добиват самочувствие този сезон, е и столичният Арсенал. През пролетта малко не достигна на „топчиите“ да грабнат титлата в английското първенство под носа на Гуардиола и неговите възпитаници. От старта на новата кампания лондончани показват още по-стабилна игра, която е подплатена с отлично представяне в защита.

Арсенал изостава във временното класиране на Висшата лига от лидера Ман Сити само заради по-лошата си голова разлика. Но „артилеристите“ вече успяха да надиграят Холанд и компания в един от кръговете на английското първенство, като по този начин прекъснаха негативната серия от 16 поредни поражения от „небесносините“ в шампионата. „Топчиите“ започнаха ударно и кампанията си в Шампионската лига, но бяха неприятно изненадани във втория си мач от групата. Въпреки това лондончани могат да се определят като скрит фаворит в турнира.

Останалите претенденти за триумф в Шампионската лига са традиционни участници в пролетните кръгове на надпреварата. Естествено, че трябва да се спомене най-успешният клуб в турнира Реал Мадрид, който продължава битката си на няколко фронта и този сезон. Прави впечатление известното отстъпление на „белите“ от завоюваните позиции през последната година. „Кралете“ не успяха да спечелят Ла Лига, като отпаднаха и от Шампионската лига.

И вие можете да прогнозирате кой ще е победител в Шампионската лига, като направите регистрация в един от най-новите букмейкъри у нас, последвайки линка https://7sport.net/everbet-registracia/.

„Белите“ все още не могат да се възползват по най-добрия начин от големите проблеми на своя основен конкурент Барселона, който е раздиран от финансови сътресения. Но Реал винаги се представя на ниво в най-комерсиалния клубен евротурнир и няма да е чудно, ако възпитаниците на Анчелоти му поднесат най-добрия подарък за сбогуване в края на кампанията. Все пак италианецът почти сигурно ще напусне Мадрид следващата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички