Треньорът на Дънекова: За мен това е необяснимо, гарантирам, че тръгна чиста за Рио


Треньорът на Дънекова: За мен това е необяснимо, гарантирам, че тръгна чиста за Рио
Снимка: bgathletic.com

1417 0

Треньорът на лекоатлетка Силвия Дънекова Румен Ангелов обяви, че спортистката се е трудила изключително много и положителната допинг проба е шок за него.

"До момента на заминаването за Рио Силвия е проверявана 6 пъти и все отрицателни са резултатите. При подготовката си беше доста болна и не е пила дори лекарства, за да не попадне нещо в организма й. Аз съм далеч от Рио, гарантирам, че Силвия тръгна напълно чиста за Рио, не е употребявала никакви препарати. Шок е за мен, не знам какво е станало. За мен това е необяснимо", каза треньорът в предаването "Събуди се" по Нова тв.

На 11-ти август вечерта (четвъртък) стана ясно, че Дънекова е дала положителна допинг проба на олимпийските игри в Рио.

Първият треньор на Дънекова обвини лекаря на олимпийците за скандала

Състезателка в стипълчейза на 3000 метра е хваната с methoxy polyethylene glycol-epoetin beta (CERA) – неспецифична субстанция от групата, забранена по Раздел S 2.1.1 от Списъка на WADA (известна още като "пептидни хормони и хормони на растежа".

"Нищо не разбирам от тези неща, не съм лекар или биолог. Този препарат аз не мога дори да му произнеса името му. В разговорите ми с Бразилия с най-различни хора и със Силвия, тя е категорична, че нищо не е правила. Останалите също не могат да ми дадат отговор", допълни още Ангелов.

За него е немислимо как може да се случи това със състезателката, която е положила "робски труд". "Познавам добре Силвия и не мога дори да си помисля такова нещо. С нетърпение очаквам да се приберат всички от Олимпиадата, за да разбера какво се е случило. Тя положи робски труд и не мога да си обясня, тя не го заслужаваше. Не мога да коментирам нейните думи".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички