Високомерните асове на САЩ оцеляха в драма със Сърбия


Високомерните асове на САЩ оцеляха в драма със Сърбия
Снимка: Gulver/GettyImages

1363 0

Баскетболистите на САЩ показаха, че са уязвими, след като Сърбия беше на една чиста стрелба от това да вкара двубоя между двете селекции в продължения.

Звездите от НБА стигнаха до критичен успех с 94:91 над "плавите", и то благодарение на две чисти, но неточни стрелби на Богданович.

Двубоят почна с опустошителен старт за САЩ, като играчите на Майк Кжижевски поведоха набързо с двуцифрен резултат, а разликата набъбна дори до 15 точки.

Подобно на мача срещу Франция сърбите успяха да влязат добре и методично да наваскат сериозния си пасив, най-вече заради слабата игра на водещия реализатор на съперника Кармело Антъни.

Четвъртата четвърт беше наслада за неутралния фен, след като Сърбия с брилянтна игра на Радулица (18 точки, но напусна 5 минути преди края заради натрупани фаулове), Теодосич, Богданович и Йокич.

Разликата падна до 5 точки, 2 минути преди края, а минута преди края Богданович получи отличен шанс да изравни, след като получи отличен пас на 45 градуса на тройката. Той обаче пропусна и разликата отново се вдигна до 5. Йокич успя да вкара и отново да направи разликата 3. Дюрант пропусна да вкара за САЩ и 5 секунди преди края Сърбия имаше последното нападение.

Топката стигна до Богданович, който остана сам на тройката, но изстрелът му рикошира в ринга и топката излезе - 94:91 в полза на САЩ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички