Олимпийската мечта в Рио на Панчо Пасков приключи


Олимпийската мечта в Рио на Панчо Пасков приключи
Снимка: Guliver/Getty Images

1497 0

Българският представител във фехтовката на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Панчо Пасков отпадна на осминафиналите в категория "сабя", след като отстъпи с 6:15 на Матиас Сабо от Германия.

ПАНЧО ПОДНЕСЕ ГОЛЯМАТА СЕНЗАЦИЯ НА ИГРИТЕ В РИО 2016

Сабо, който е златен медалист от Световното през 2014 година, от самото начало пое инициативата в дуела и на интервала се оттегли с комфортно предимство от 8:3. Той бе далеч по-експлозивен в атаките си и работеше по-добре с краката, докато Пасков предпочиташе да се защитава, а липсата на висок гард в определени ситуации му изигра лоша шега.

Във втората половина на двубоя двамата по-често записваха положение "равенство" на атаките, но в крайна сметка Панчо не можа да се доближи достатъчно в резултата, за да притесни много по-високия си съперник (което също беше предимство за германеца и му позволяваше атаки от по-голяма дистанция).

Панчо Пасков обаче напусна Олимпиадата с гордост, след като поднесе най-голямата сензация изобщо на Игрите в Рио 2016 и елиминира живата легенда на фехтовката Алексей Якименко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички