Българин поднесе голямата сензация на Игрите в Рио 2016!


Българин поднесе голямата сензация на Игрите в Рио 2016!
Снимка: Guliver/Getty Images

4259 0

Българинът Панчо Пасков поднесе най-голямата сензация на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, след като елиминира живата легенда на фехтовката Алексей Якименко в изумително драматичен двубой, приключил 15:14.

Във фехтовката се играе до 15 точки, които се печелят след "туш" (попадение с върха на оръжието по тялото на съперника).

Панчо се класира за 1/4-финалите по един блестящ начин след спиращ дъха дуел с 32-годишния руснак Якименко. Той не само е осемкратен световен шампион, но има 19 златни медала от големи първенства и бе считан, ако не за сигурен златен медалист за Русия в Рио 2016, то поне за сигурен медал.

Пасков обаче елиминира Якименко и Русия потъна в скръб, след като загуби един от сигурните си шансове за отличие на Игрите в Рио.

Пасков изоставаше в началото на дуела и резултатът бе 7:12, преди родният фехтовач да стигне до равенство 13:13 и дори да поведе. При 14:14 цели пет пъти двамата осъществяваха успешни атаки едновременно и не бе присъждан "туш", за да се стигне до заключителната акция на Пасков, с която си осигури крайната победа.

Четвъртфиналите започват в 21:40 българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички