Невяна Владинова очарова във финала на Рио 2016


Невяна Владинова очарова във финала на Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

7093 0

Българката Невяна Владинова завърши на седмо място във финала на индивидуалния многобой по художествена гимнастика в дебюта си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

22-годишната плевенчанка очарова с представянето си в четирите уреда и можеше да бъде и по-високо класирана от взискателните съдии, като бе пета преди последното си съчетание с лента, но там направи неточности и се смъкна до седмата позиция.

Шампионка стана очаквано фаворитката (и на съдиите) Маргарита Мамун от Русия, а сребърният медал остана за сънародничката ѝ Яна Кудрявцева. Украинката Гана Ризатинова се задоволи с бронза, но само защото журито очевидно предпочиташе да дава по-високи оценки на Кудрявцева, независимо от всичките ѝ грешки.

Незнайно защо и корейката Джей Йон Сон завърши на четвърта позиция, въпреки че с нищо, реално, не превъзхождаше останалите зад нея беларуски Мелитина Станюта, Кациарина Халкина и нашето момиче Невяна.

Обръч

Бълкарката изпълни без грешка и по блестящ начин съчетанието си на обръч в първата част на финала в индивидуалния многобой на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Невяна бе заявила преди началото, че именно обръчът ѝ е най-неудобния уред, защото го е тренирала най-малко през годините. Нищо такова обаче не пролича от изпълнението ѝ, което плени и заслужи аплдоисментите на взискателната публика в Рио.

17.883 е чудесна оценка за усилията на Владинова, макар то да ѝ отреди едва седмата позиция след края на първия уред в олимпийския индивидуален многобой. Съдиите бяха малко по-щедри към някои състезателки пред Невяна, като например тази на корейката Йон Джей Сон (18.216).

Топка

Невяна Владинова направи лека грешка от търкаляне в съчетанието си на топка (не повече от 0.100 точки наказание за нарушаване на композицията) на финала в индивидуалния многобой в художествената гимнастика на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Българката като цяло се представи отлично и заслужи оценка от 17.750, като отново нивото ѝ на трудност бе малко над 9, а изпълнението - близо до тази стойност. Невяна запази седмата си позиция в класирането след второто съчетание, като вече бе записала 17.883 на обръч.

Само три десети деляха Невяна от топ 6, което е незначителна разлика на фона на едва половината изминало време от финала в олимпийския многобой.

И след второто съчетание остана впечатлението, че абонирани за оценки над 19 са само рускините, независимо от майсторството на другите учатнички.

Две бухалки

22-годишната българка продължи тенденцията да изпълнява без грешки и с атрактивни комбинации съчетанията си на олимпийския подиум. Нивото на трудност отново бе високо, а композицията съдържаше доста рискови елементи, но Владинова се справи блестящо с тях и зарадва треньорката си Ефросина Ангелова.

Най-после и съдиите оцениха по достойнство представянето на българката и ѝ присъдиха оценка от 18.050, което я изстреля на пето място в класирането.

Лента

Невяна Владинова допусна малки неточности при хващането на лентата в последното си съчетание, но все пак завърши успешно участието си на финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

22-годишната плевенчанка не можа да се представи възможно най-блестящо в последната си композиция с лента, но това по никакъв начин не засенчи цялостното ѝ представяне при дебюта на Олимпиада.

17.050 бе най-ниската оценка, която Невяна получи от съдиите в Рио и зае седмото място в крайното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички