Инфарктен туш в последната секунда за Михаил Ганев в Рио 2016


Инфарктен туш в последната секунда за Михаил Ганев в Рио 2016

10237 0

Инфарктно протече първата схватка на Олимпийските игри за Михаил Ганев в категория до 84 кг в Рио. Той спечели с туш в буквално последната секунда над монголеца Оргодол, който го бе приклещил и докосваше победата, но българинът контрира блестящо и записа туш.

Съдиите дълго се бавеха с решението си за крайния победител и първоначално бяха присъдили успеха на Оргодол, но в крайна сметка зачетоха туша на Ганев, който е бил в рамките на 6-те минути редовно време.

53 секунди след началото на схватката Оргодол се възползва от по-голямата си активност и избута съперника си от тепиха за 1 точка. Ганев след това получи неофициално предупреждение за пасивност и определено трябваше да внимава в оставащите секунди.

Това не се случи и Ганев бе предупреден за втори път, като срещу името му започна да се отброява от 30 секунди надолу. Българинът не можа да осъществи или дори да опита успешна атака и така резултатът стана 2:0.

Ганев увеличи активността във втората част, а този път бе ред на монголеца да получи неофициално предупреждение за пасивност. 1:30 секунди преди края Ганев най-накрая направи 'гмуркане' в краката на съперника и го повали на тепиха, за да изравни на 2:2, но не успя да завърши с 'кръстачка', която щеше да му донесе предимство в резултата.

15 секунди преди края Ганев допусна да бъде подсечен и повален - 2:4, но буквално в последния миг на редовното време (6 минути) затисна Оргодол за 2 точки. Първоначално резултаът бе записан като равен 4:4, но след преразглеждане съдиите отсъдиха победа за Оргодол, на когото бяха присъдени още 2 точки. Реферите след видеоповторение прецениха, че монголецът е извършил успешно прехвърляне на противника и атаката му 'струва' 4, а не 2 точки.

Само че съдията на тепиха бе присъдил туш за България, а журито продължи да разглежда ситуацията и времето, но няколко минути нямаше официално решение. В крайна сметка Ганев бе обявен за победител с туш в буквално последната секунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички