Всички се чудят на този олимпиец - мъж ли е или жена?


Всички се чудят на този олимпиец - мъж ли е или жена?
Снимка: Getty Images/Guliver

1468 0

На Игрите в Рио отново на дневен ред е въпросът с припокриванията между половете, който в повечето случаи предизвиква единствено необичайни коментари, но в други има и сериозни последствия.

По-нашумял е казусът за жените, които имат подчертано "мъжко" излъчване, чието лице е бегачката Кастер Семеня.

Нейният нестандартен външен вид, както и изключителните й резултати на 800 м. принудиха ИААФ да поиска от нея тест за определяне на пола, за да докаже тя, че е жена. Резултатите потвърдиха, че Семеня не е мъж, но има много високи нива на тестостерон.

По-рядко срещан е обратният казус - този, при който мъже имат подчертано женски черти.

Такава реакция получи на тази Олимпиада японският гимнастик Риохей Като, който стана златен медалист в отборната надпревара, но изпусна бронза снощи при индивидуалното състезание.

Коментарите за нежното му излъчване варират - едни го определят като прекалено женствен, а други - като нестандартно красив мъж.

"Риохей Като - най-красивото момиче на Олимпиадата" и "Първият път, когато видях Като, помислих, че е много хубаво момиче... Тези високи скули..." са само част от каминтарите на хора, които са объркали японския гимнастик с жена.

В Япония и Китой обаче той има много фенки, които искрено харесват нежното му лице.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички