Трима станаха безсмъртни с титлите си в Рио 2016


Трима станаха безсмъртни с титлите си в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

1028 0

Три от четирите златни медала в плувните дисциплини рано сутринта на 11 август на Олимпийските игри в Рио 2016 бяха спечелени от хора, които за първи път се изкачват на най-високото стъпало на почетната стълбица.

Австралиецът Кайл Чалмърс триумфира на 100 метра свободен стил, Мирея Белмонте влезе в историята на Испания с титлата на 200 метра бътърфлай, а Дмитрий Баландин стана жива легенда на Казахстан след победата си на 200 метра бруст.

Единствено американската женска щафета спечели своята титла сравнително очаквано на 4х200 метра, като отново суперзвездата Катлийн Ледецки бе с основен принос на последния четвърти пост.

100 метра свободен стил при мъжете

Чалмърс дебютира по най-добрия начин на Олимпийски игри - последните му 50 метра бяха изумителни и така той се превърна в първия австралиец с титла в дисциплината от 1968 година насам, когато Майк Уенден спечели в Мексико. Той е и най-младият олимпийски шампион на страната след успеха на знаменития Иън Торп през 2000-ата година - едва 17-годишен.

Времето на шампиона бе 47.58 секунди, а след него се наредиха Питер Тимерс (Белгия) с 47.80 и Нейтън Ейдриън (САЩ) с 47.85.

200 метра бътърфлай

В събота Белмонте спечели бронзов медал в съчетаното плуване, а вече може да се похвали и с олимпийска титла - първата такава за Испания в историята, постигната от жена в плувните дисциплини. Тя има две сребра от Лондон 2012 на 200 м бътърфлай и 800 свободен стил.

Втора е Маделин Гроувс от Австралия, а трета - Нацуми Хоши от Япония.

Женската щафета 4х200

Катлийн Ледецки спечели третата си титла в Рио 2016, след като помогна на американките да триумфират. Така Миси Франклин, която сега изпитва трудности, но в Лондон 2012 беше сензация, също спечели златен медал - неин първи в бразилските игри, след като тя плува в сериите, но не и на финала.

Втори останаха австралийките, а трети - Канада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички