Нищо неочаквано - баскетболистите на САЩ започнаха ударно в Рио


Нищо неочаквано - баскетболистите на САЩ започнаха ударно в Рио
Снимка: Getty Images / Guliver

969 0

Олимпийският шампион по баскетбол за мъже САЩ започна ударно защитата на титлата си на Игрите в Рио де Жанейро. Макар и без големите си звезди Леброн Джеймс и Стеф Къри, aмериканците направо размазаха Китай със 119:62 точки в първия си мач от група "А".

Най-резултатен за "янките" беше Кевин Дюрант, който се отличи с 25 точки, ДеМаркъс Къзинс добави 17 точки, а Пол Джордж записа 15 точки за фаворита в турнира. Отборът на САЩ имаше аванс от 59:30 на почивката и водеше с 91:47 преди финалните 10 минути на мача.

Звездата на САЩ Кармело Антъни реализира само 9 точки, но записа историческо постижение. Той стана първият американски баскетболист, който участва на четири олимпиади. 32-годишният ветеран изравни постиженията на ЛеБрон Джеймс и Дейвид Робинсън, след като изигра 24-и мач на олимпийски игри.

Американците постигнаха две победи над Китай със 106:57 и 107:57 точки в контролни срещи през юли. За Китай най-резултатен беше И Цзянлян с 25 точки в четвъртото с участие на олимпийски игри.

Същевременно отборът на Сърбия победи Венецуела с 86:62 точки в друга среща от групата. Богдан Богданович отбеляза 19 точки, а Сърбия постигна първа победа на олимпийски игри като независима държава от 2006 година насам. Мирослав Радулица също се отличи и добави 18 точки. Сърбите се завърнаха на Олимпийски игри след 12-годишно прекъсване. През 2004-а година в Атина те играха като Сърбия и Черна гора, но сега имат самостоятелен отбор, както и черногорците.

Отборът на Сърбия, който е световен вицешампион от преди две години, трябваше да спечели квалификационен турнир, за да играе на олимпиадата в Рио. Хосе Варгас и Грегори Ечениге бяха най-резултатани и отбелязаха по 12 точки за Венецуела.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички