В голям мач Чамов не успя да се справи с тайландец и съдии


В голям мач Чамов не успя да се справи с тайландец и съдии
Снимка: Guliver/GettyImages

2624 0

Симеон Чамов загуби осминафиналната си среща от категория до 69 кг в бокса, след като в оспорвана среща допусна поражение с 28:29 от Сайлом Ардее. Много може да се спори обаче с това решение, след като в края на 3-и рунд, когато се решаваше всичко, Чамов нанесе 4 отлични и безответни удара, които трябваше да наклонят везните в полза на българина.

Чамов почна с добра защита, държейки далеч бързите ръце на своя съперник. Ардее пръв наесе удар, но Чамов върна с два прави десни. Тайландецът успя да нанесе тежък ляв прав и десен ъперкът, но минута преди края Чамов с десен прав си върна лекото предимство в рунда. С ляв прав тайландецът нанесе силен удар в главата на българина. Рундът приключи с 2:1 гласа в полза на Чамов - 10:9, 10:9 и 9:10.

Тайландецът се хвърли по-напред в атака, като взе бързо предимство. Чамов върна един ляв прав, но Ардее продължи агресивно и нанасяше повече удари в тила на българина. В последната минута Чамов влезе отлично с три удара, с които поизравни играта. В последните 10 секунди Ардее нанесе десен прав и взе рунда. 19:19 в два от съдийските листа, но и 18:20 в полза на тайландеца в листа на третия съдия.

Тайландецът отново влезе по-добре в рунда и взе предимство, 1:30 преди края на боя, и почна да търси по-често клинч. Българинът натисна 40 секунди преди края и вкара 4 безответни удара. В края стана страшно на ринга, като тайландецът почна да играе мръсно и 3 пъти избута Чамов, без да получи забележка от съдиите. С ляв прав на Чамов приключи и рунда. За съжаление обаче съдиите отсъдиха и него в полза на тайландеца и мечтата на Чамов за медал приключи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички