Безкомпромисен Симеон Чамов с първи успех на Игрите в Рио 2016


Безкомпромисен Симеон Чамов с първи успех на Игрите в Рио 2016
Снимка: Официален сайт на Българска федерация по бокс - http://www.bgboxing.org/

3453 0

Симеон Чамов спечели първата българска победа на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, след като по безапелационен начин надви турчина Онур Сипал. Така българинът се класира на осминафиналите с пълно съдийско единодушие, а следващият му опонент в категория до 69 кг. е Сайлом Ади от Тайланд, като боят започва в полунощ (понеделник срещу вторник).

СИМЕОН ЧАМОВ ЗА SPORTLIVE.BG: САМО МЕДАЛ ОТ РИО ЩЕ ОСМИСЛИ ЛИШЕНИЯТА МИ

Още в самото начало Сипал обстреля Чамов със серия леви удари - прави и крошета, като определено в първите секунди турчинът имаше инициативата. 1:30 минути преди края на първия рунд все пак Симеон отговори с два ъперкъта и ляво кроше, а като цяло ударите и на двамата не бяха особено чисти.

В самия край на рунда Чамов се развихри и контраатакува по прекрасен начин с два десни прави и ляво кроше, с което спечели съдиите - два на един гласа в негова полза, като и третият рефер трябваше да отчете превъзходството на Чамов.

Турчинът почна агресивно следващия рунд, но не пласира почти нито една от атаките си, а Симеон контрираше с чудесни прави, като гледаше да пази дистанция. Отново в края на частта българинът записа няколко попадения, като отново съдиите му дадоха предимство - 20:18 за него в два от реферските фишове.

Сипал спря да играе още в десетата секунда от третия рунд, защото му се отвори аркада, причинена от мощните удари на Чамов. В рамките на 45 секунди му бе оказана медицинска помощ, а туринът продължи да бъде агресивен, но и много нечист в отиграванията си.

Чамов продължи отлично да контролира боя и пласира няколко добри десни прави спечели убедително дебютния си двубой на Олимпиада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички