САЩ си върна титлата на 4 по 400 и при мъжете


САЩ си върна титлата на 4 по 400 и при мъжете
Снимка: Guliver/Getty Images

862 0

Американската щафета на 4 по 400 метра взе реванш за наранената си гордост от Лондон 2012 и спечели безапелационно финала в дисциплината на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ботсвана можеха да бъдат далеч по-напред от петата си позиция, но падението в класирането за тях започна още при предаването между втори и трети пост, което бе тромаво и им коства лидерството във временното класиране.

Великият ЛаШон Мерит пък изведе САЩ до убедителния успех, въпреки че вече бе записал три бягания на 400 метра индивидуално и три на 200 метра. Опитният спринтьор обаче допринесе за отличния резултат от 2:57.30 минути, което е най-доброто постижение за щафетата на САЩ през сезона.

На второ място завършиха Ямайка, които се движеха на пета позиция в средата на бягането, но последният пост Джевон Франсис направи феноменален финален спринт и осигури среброто за карибската държава.

Липсата на опит на Ботсвана си каза думата в последната обиколка, защото именно там тимът им загуби шансове за медалите и остана на пета позиция, като шампионите от Лондон 2012 Бахамите стигнаха до бронза - 2:58.49 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички