САЩ спечели най-предвидимото състезание в Рио 2016


САЩ спечели най-предвидимото състезание в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

736 0

Американската щафета спечели финала на 4 по 400 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 в едно от най-лесно предсказуемите състезания изобщо в лекоатлетическия турнир.

Квартетът на САЩ беше просто по-класен от този на Ямайка, които направиха всичко възможно да затруднят фаворитките, но в последния пост отстъпиха логично на великанката в дисциплината Алисън Филикс.

Филикс спомогна за олимпийската титла на САЩ и на 4 по 100 метра в нощта на петък срещу събота, а сега си осигури шестия златен медал от най-големия спортен форум. Американките заковаха хронометъра на 3:19.06 минути, оставяйки на 1:28 секунди основния си конкурент Ямайка.

Кортни Около, Наташа Хейстингс, Филис Франсис и Филикс са златните момичета на САЩ в дисциплината, докато за Ямайка горди с представянето си могат да бъдат Ан Стефани МакФерсон, Анийша МакЛафлин-Уилби, Шерика Джексън и Новлийн Уилиямс-Милс, като единствено последния пост не можа да удържи на темпото на американките (Филикс).

Очаквано Великобритания грабна бронзовия медал с 3:25.88 минути в състав Ейлид Дойл, Аника Онура, Емили Даймънд и Кристин Охурогу, като последната в качеството си на голямата звезда в квартета получи палката с необходимото предимство и не разочарова по пътя си към финалната права.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички